Dag 2: Mosselen

Je raad het al, ik ben aangekomen in Zeeland! Daar horen natuurlijk mosselen bij. De hangcultuur is net klaar voor de oogst en da moet geprobeerd worden!

Eerste nacht

De eerste nacht is me best redelijk bevallen. Het is toch wel even wennen, zo’n tentje in plaats van mijn vertrouwde bedje. Het matje ligt goed, maar moet toch redelijk hard opgeblazen worden voor de juiste ondersteuning. De tent is prima, wel een beetje condens in de ochtend, maar omdat ik niet heel vroeg vertrek kan die in het waterige ochtendzonnetje toch nog een beetje drogen. Alles gaat redelijk droog de tas in. Dan vertrek ik richting de Fast Ferry van 10.06u om me over te laten zetten van Hoek van Holland naar de Maasvlakte. Een prima tochtje waarop de bemanning mij en de enige andere passagier even wijst op de zeehondjes die daar lekker in de zon liggen.

Zeehonden

Zeehonden vlak bij de Maasvlakte

Maasvlakte

Beetje een rare gewaarwording, je fiets midden door het industriegebeid. Het is even slingeren maar voor de wind wil dat prima. Mijn pijnlijke rug van gister heeft zich hersteld, alleen de billen moeten duidelijk nog wennen. Dan gaat de route ineens naar rechts en dan rij je zomaar tussen de natuur. Heerlijk rustig en voor ik het door heb maak ik de oversteek via de Stelledam naar Goederede. Hier wijk ik iets af van de officiele route, maar dat brengt me door een mooi duingebied waar ik mijn eerste stop maak.

img_20160607_102635_resized_0.jpg

Fast Ferry door naar de volgende stop

Afwisselend landschap

Het landschap wisselt steeds. Duinen, bos, polder en natuurlijk de zee en het strand en de deltawerken. Het is lekker weer, een klein beetje waterig zonnetje, maar genoeg om me goed in te moeten smeren en toch te zorgen voor randjes bij mijn broek en shirt.
De weg voert meestal over mooie fietspaden van asfalt of beton, maar er zijn ook plekken waar ik goed kan oefenen met sturen van een zwaar beladen fiets. Het is een beetje mul gravel/schelpenpad en dat rijdt niet al te makkelijk. Maar er komt een einde aan, de weg gaat naar links en dan is er een helling van 25%. Ik probeer het maar moet halverwege toch verder met de benenwagen.

Stijle helling van bovenaf

Stijle helling van bovenaf

Neeltje Jans

Dan volgt de Oosterscheldekering. Wereldbekend, maar ik heb dit stukje wereldtechniek nog niet eerder gezien. Tussen wat duinen door zie ik de gigantische schuiven.img_20160607_143604_resized_0.jpg

Als je er overheen fiets hoor je het water onder je suizen. Ik rij er met ongeveer 30km/u overheen, omdat de wind echt recht achter me zit. Tegenliggers zie ik meer ploeteren en zeker de mensen met bepakking hebben het niet makkelijk. Halverwege is daar het werkeiland Neeltje Jans. Mijn navigatie negerend rij ik makkelijk naar een plek die me op voorhand al getipt werd, de mosselen van Neeltje Jans. Kan niet missen! Tja, en dan dus maar een late lunch/vroege avondmaaltijd. Ze zijn heerlijk en ik heb helemaal geen spijt.

img_20160607_154415_resized_0.jpgimg_20160607_151738_resized_0.jpg

Sowieso heb ik het een beetje fout gedaan met eten gister. Veel te weinig. Het is flink verbranden en ik voel meerdere malen dat het gister echt te weinig geweest is. Aandachtspuntje dus: eten!

Laatste stuk

Ik vervolg mijn weg richting Oostkapelle. Hier had ik al een camping uitgezocht en dat moet het toch maar worden. Ik neem nog een klein ommetje even door Vrouwenpolder, maar na nog even verkeerd te rijden kom ik toch op de juiste bestemming aan.

1020576_resized_0.jpg1020578_resized_0.jpg

Mijn tentje staat al weer wat sneller als gisteren en dan even eten halen.. Maar de supermarkt in de buurt sluit over 5 minuten, dat haal ik niet meer. Dan maar een, verheerlijke, warme douche. Nog energiezuinig ook door zonnecollectoren. Camping de Buck is mijn tweede rustplek en dat voor maar 11 euro, prima! Na wat soep met een paar broodjes voel ik me weer een stuk beter. Ik had niet gedacht dat de kilometerteller wederom over de 100 zou gaan, maar het voelde niet eens heel verkeerd.

Morgen verder…

PS: vanaf morgen als het goed is betere kwaliteit foto’s, hevige jpg compressie zie ik 🙁

[notmobile]

powered by EndomondoWPlogo

[/notmobile]

[mobileonly]57201619341.jpg
[/mobileonly]

[notmobile]

powered by EndomondoWPlogo

[/notmobile]

 • [mobileonly]572016193434.jpg
  [/mobileonly]

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Moeders schreef:

  Ik vind het helemaal tof dat je dit zo aan gaat en ook om er dan zo’n verslag van te maken met nu al best goede foto’s. Ik leef het helemaal met je mee, alsof ik zelf ook een beetje op vakantie ben,!

 2. Ian schreef:

  Mooie route, en mosselen. Kan het nog beter?
  Veel plezier, ian

Geef een reactie