Dag 4: bijna onder De Panne

AU! Mijn knie doet moeilijk. Heeeeel klein beetje gevoeld eergister maar vandaag werd het steeds een beetje erger. Uiteindelijk kon ik er niet heel veel kracht meer mee zetten (links) maar gelukkig een eind weer gekomen.

Vroeg op!

Ik wordt wakker van een zacht zonnetje dat mijn tent opwarmt. Het is net na 7u en ik vind het eigenlijk nog te vroeg. Het was een stuk frisser vannacht, maar ik heb als een blok geslapen en ik had het niet koud. Ik check heel even de buienradar, en zie een fikse bui aankomen om 9u. Ik besluit mezelf er maar uit te slepen en ik ga in mijn tent zoveel mogelijk inpakken. Een soort test voor als het echt een keer regent. De tent heb ik snel plat en alles ingepakt, maar ik heb nog niks ontbeten. Dat doe ik op een krukje naast de gezamelijke ruimte. Ik bak een eitje met Zeeuws spek (meteen ook een voor later op de dag). Doe dan de afwas en stap op de fiets.img_20160609_084350_resized_0.jpg

Sluis en de weg vinden

Het gaat snel richting sluis. Dat is ook nog maar net 10km weg. Omdat de portemonnee een beetje leeg begint te raken ga ik in Sluis op zoek naar een pinautomaat. Alleen, ik word om Sluis heen geleid met mijn route, handig! Dus aan de andere kant van dit stadje ga ik er nu doorheen en vind uiteindelijk de ABN-AMRO (nadat de Rabobank-automaat buiten dienst bleek). Ik fiets even door het stadje en pak dan mijn route weer op, denk ik. 1020657_resized_0.jpgHelaas is het niet de eerste keer zal later blijken, maar ik mis een bordje. Dus weer een stukje terug. Zonder dat ik et daarna doorheb rijd ik langs de Damse Vaart Belgie binnen. 1020666_resized_0.jpgIn Damme fiets ik heel even van de route af om in het centrum te kijken, maarr daarna pak ik mijn route op en slinger me nu, soms tegen de wind in langs het spoor, weer richting de zee. 1020676_resized_0.jpg

Belgische kust

Bij Blankenberge kom ik weer in de buurt van de kust. Helaas niet echt aan de kust want ik zie geen zee! Maargoed, het zonnetje straalt, de lucht is blauw… In de buurt van De Haan zie ik ineens een bordje Kust Fietsroute (LF1a). Even in mijn boekje kijken en inderdaad, die komt klaarblijkelijk dichter langs het water. Nog steeds geen kust te zien, maar ik sla toch rechtsaf waar de LF1 Noordzeeroute rechtdoor gaat. Ik raak wederom de route kwijt (geen navigatie aan vandaag, FOUT!) maar bij Oostende weet ik de weg richting het strand te vinden. Ik draai de boulevard op en daar mag je dus gewoon fietsen.1020686_resized_0.jpg Tijd om wat te eten en een flesje cola te drinken voor de broodnodige suikers (en zo lekker koud!). Ik volg dus nu gewoon exact de kustlijn en dat fiets heerlijk. Sommige stukken zijn geasfalteerd anderen gele tegels bestraat. 1020689_resized_0.jpgNaast me loopt het spoor van de tram en half voor de wind passeer ik Middelkerke en Westende. Wat mij opvalt is hoe lelijk de bebouwing is. Saai, hoog en soms vervallen. Ondanks mijn snelheid bah rond de 30km/u zie ik veel leegstaande zaken, ruimtes te koop of te huur en gesloten tenten. Ik check eens even mijn Endomondo app om te zieN wat die zegt.. Niks dus, hij is al bij De Haan gestopt en daar heb ik dus niks aan vandaag.

Westende, wafels en gras

Als ik langs een kraampje rijd en de geur van wafels mijn neus raakt, knijp ik in de rem en neem ik er maar eentje. Mijn kilometerteller zit al weer op bijna 80km dus het moet kunnen. Bij het opstappen daarna merk ik dat ik met links dus bijna geen kracht meer kan zetten en bekruipt me de angst dat ik straks nu al moet gaan opgeven. Die teleurstelling slik ik weg en ik besluit dat het voor vandaag mooi geweest is. Als ik in Lombarsijde dan een camping vind hou ik het voor gezien. Ik word naar het kampeerveldje gewezen en vraag nog even naar een supermarkt. Die is er in de buurt gelukkig dus het eten komt weer goed. Op het veldje aangekomen wordt duidelijk dat er niet veel kampeerders zijn (geen), en dat ze er vast ook niet vaak komen. Het gras staat tot halverwege mijn schenen. Gelukkig zie ik iemand op een maaier rijden en vraag of hij mijn veldje ook even wil doen Dat scheelt natte voeten, maar levert wel grasvoeten op, maar dat is een zorg voor morgen.
Ik heb snel mijn tentje staan. img_20160609_164027_resized_0.jpgDaarna ga ik douchen en mijn eten kopen. Nog even een nieuw busje gas en dan ga ik heerlijk in het zonnetje zitten genieten. Deze camping is voor caravans. Iedereen zit binnen en je kan nu al reserveren voor 2017.. Ieder zo zijn ding. Maar morgen dan? Dat is morgen pas.

Oh, het was mijn bedoeling vandaag om net onder het plaatsje De Panne uit te komen, vandaar mijn titel.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Martijn Crans schreef:

    Lekker bezig Camiel! Hoop dat je knie snel over is!

  2. Marlous schreef:

    Biofreeze…en een ‘brace’ (in elke drogist te krijgen) geven waarschijnlijk net dat kleine beetje extra steun die je knie nu nodig heeft…sterkte!

Geef een reactie