Dag 6: Doel 1 gehaald, en door!

Jazeker, ik heb mijn eerste doel gehaald. Dat was het volgen van de Noordzeeroute van Hoek van Holland tot Boulogne sur Mer. Dat is dus gelukt en nu ben ik blij 🙂 Laten we even beginnen bij het begin van de dag.

Ontwaken in Frankrijk

img_20160611_075720-01_resized_0.jpeg

Bakker in Bollezeele

Vandaag geen koude nacht. Als ik er in kruip is het nog zo warm dat ik mijn slaapzak nog niet eens over me heen doe. Ik word rond half acht wakker, kom er redelijk snel uit en stap op de fiets naar de bakker, want die zit in het dorp! Helemaal zoals je je voorstelt van een Franse bakker. Geholpen door waarschijnlijk het mooiste meisje van het dorp bestel ik in mijn steenkolenfrans een baguette, een croissant en een volkorenbrood (gesneden). Dit in het kader van voldoende eten. Na een prima ontbijt pak ik mijn tent in en ik vertrek.

Wazig zicht

Het is een beetje vochtig, dus de vergezichten die mij in het routebekje zijn voorgeschoteld worden me afgenomen. Het is nog niet meteen klimmen, maar even daarna gaat het wel naar beneden. Dat levert een eerste maximum snelheid op. Beneden aangekomen pak ik dan toch maar eens mijn helm van mijn bagage af, met dit soot dingen weet je maar nooit. Het gaat nog wat glooiend verder en ik kom door typisch Franse plaatsjes. Er is een gigantische bunker verscholen in het bos, maarja, die fiets he.. Op de parkeerplaats veel oude autos, ik baal even omdat ik niks kan zien en ga dan maar verder. Vlak daarna veranderen wederom de bordjes! We gaan nu in het Frans verder: Route de la Mer du Nord.1020750_resized_0.jpgVerderop nog een stuk naar beneden en dan de langste klim van vandaag, dat is pittig met bagage op je fiets. Veel harder dan 11km/u gaat het dan niet. Goed op de ademhaling letten en ik ben blij dat mijn knie gewoon meewerkt.

Meer fietsers

Ik kom onderweg nog twee fietsers tegen. Gister ook al voorbij gereden dus ie zullen wel ies langer doorgegaan zijn. In een afdaling spreek ik ze heel kort. Het zijn nederlanders en op pad met hun “gewone” stadfietsen met maar 7 versnellingen. Ik heb met ze te doen, maar ze nemen even verderop de Groene Valeienroute, die is minder steil.. Fijn, weet ik dus nog wat er komt.1020757_resized_0.jpgEr is nog een lang klim en nog een wat steilere maar dan doemt in de verte al de gigantische pilaar op (90 meter hoog) waarop Napoleon het land in wijst. Toen deze pilaar gebouwd werd wees hij richting Engeland, maar uit respect voor de Engelsen is het beeld na de Tweede Wereldoorlog omgedraaid.1020764-01_resized_0.jpeg Nog 1 lange rustige klim en ik rij Boulogne sur Mer binnen. Ik hou me even niet aan mijn route maar volg mijn gevoel en kom dan op een uitkijkpunt uit. Hier staat een Kruithuis en kijk ik op het strand, en zie ik mijn einddoel een stukje onder mij liggen.

Kruithuis

Kruithuis

1020774-01_resized_0.jpeg

Doel bereikt

Het is hier een stuk drukker op straat, maar iedereen is super netjes naar fietsers. Ze gaan met een grote boog om je heen en laten je met rust. Ik kom aan bij een standbeeld van een adelaar: Eindpunt LF1 Noordzee route! Het spettert een beetje en ik heb trek, dus ik zoek overdekt wat te eten op. Het wordt een goeie hamburger met friet, en ondertussen klaart het weer op. Nog snel een kiekje op het strandimg_20160611_142109-01_resized_0.jpeg en dan vervolg ik mijn weg langs de “boulevard” van de stad. Er is een fietsad aangelegd en dat voelt wel veilig. Als ik een stukje later namelijk toch het drukke verkeer in moet is het even goed opletten.1020782_resized_0.jpg

Rustplaats zoeken

Ik had al gezocht naar een plekje, in Samer moest dat worden. Vanaf Boulogne nog ongeveer 19 km trappen. Dat gaat een beetje op en af weer, maar uiteindelijk rij ik Samer binnen.1020783_resized_0.jpg Omdat het mijn plan is om morgen, zondag, een rustdag te houden, check ik even of ik hier wat kan eten zondag en of er een supermarkt is. Gelukkig is er een Intermarcche en zoek ik de camping op. Niemand bij de receptie.. Ik bel naar het nummer wat daar hangt en probeer duidelijk te maken dat ik daar graag een nacht zou komen staan. De mevrouw omt er aan en voor 10 euro, inclusief een douche kan ik in ieder geval 1 nacht blijven, morgen mag ik beslissen of ik nog een nacht blijf, dat kan prima.

Kampement opslaan

img_20160611_201239-01_resized_0.jpegMijn tentje staat al snel weer en ik doe de boodschappen. Eenvoudig eten, ik heb immers nog brood, dat is niet helemaal op gegaan. Maar beter te veel dan te weinig mee. Dus maar een lekkere Franse kaas en een eitje en ik kan de avond wel weer door. Na die boodschappen staat mijn teller toch weer op 98 kilometer, wat maakt dat het totaal op 600 staat! Gemiddeld 100 per dag, ik had het niet verwacht…  Het heeft op de camping eerder die dag flink geregend, maar als ik bij mijn tentje zit is het genieten van een heerlijk, zelfs tikkie benauwd zonnetje. Als die een beetje verdwijnt ga ik douchen en dan aan mijn blog. Morgen dus geen afstand, ik wil de fiets eigenlijk laten staan en gaan lopen, even een andere beweging en zoiets noemen ze actief herstel toch? Afwachten wat het weer doet. Heb ik dan morgen niks te bloggen? Vast wel, maar een beetje korter, dus tot zover, tot morgen!

[notmobile]

powered by EndomondoWPlogo

[/notmobile]

[mobileonly]5112016214246.jpg[/mobileonly]

[notmobile]

powered by EndomondoWPlogo

[/notmobile]

[mobileonly]5112016214341.jpg[/mobileonly]

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Ron Cornelissen schreef:

  Hallo Camiel,

  Erg leuk blog hoor, tevens erg interessante info die je geeft. Zo kom je ongemerkt op veel plaatsen waarvan je misschien niet wist hoe leuk dit eigenlijk is, net zoals een fietsvakantie. Het is goed dat je af en toe een dag rust inlast, ook voor je knie begrijp ik. Geniet er lekker van.

 2. Willem schreef:

  Hoi Camiel,

  Je maakt schitterende foto’s van natuur en architectuur.
  Maar je laat ons in vertwijfeling achter over meisjes van de bakkers en hun prachtfiguur.

 3. monique schreef:

  Super op naar je volgende doel

Geef een reactie