Dag 21: Verhuizen per boot

Mijn laatste nachtje kamperen zit er op! Vandaag ga ik van Port-Louis naar Lorient verhuizen. Daar heb ik een Airbnb geboekt om mijn laatste nachtje door te brengen. Wel zo handig aangezien morgenochtend de wekker gaat om 5u en ik om 6u in de trein moet zitten voor een lange reis richting Hilversum

De laatste nacht

Dat was em dan, de laatste nacht. Het is vochtig geweest vannacht, maar geen regen. Als ik mijn hoofd naar buiten steek is het nog vroeg, maar de lucht is weer blauw en dat geeft goede hoop. Vanuit mijn bed kook ik een pan water om weer te beginnen met een kop koffie. img_20160626_080111-01_resized_0.jpegDe rest gaat in mijn thermosfles voor een kopje tijdens het ontbijt en misschien later ook nog. Ik geniet van het zonnetje en dan wandel ik richting de bakker en de supermarkt voor de boodschapjes voor mijn laatste dag.img_20160626_090720-01_resized_0.jpeg

Helaas is de zon daarna wel weg en heeft de wind vandaag wat meer kracht. Ik blijf dus rustig bij mijn tent en lees mijn boek uit. Geen haast vandaag, pas om 16u45 gaat mijn boot naar Lorient en daarvoor moet er niks. Nouja, inpakken wel natuurlijk. Stukje bij beetje doe ik al wat en verdwijnt er steeds meer in mijn tassen, maar ook richting vuilnis. Het is namelijk mijn bedoeling om zo min mogelijk mee te nemen in de trein. Eigenlijk moet alles passen in de fietstassen en de tas die op mijn bagagedrager gaat waar onder andere te tent in zit.

Alles droog

Rond de lunch klaart het ineens op en bij de tent lijkt het best warm. Ik loop toch even naar het strandje van gistermiddag, maar helaas, de wind staat daar vol op en dan is het ineens toch wel erg fris. Dan maar bij de tent, dan maar daar lekker in de zon liggen lezen en mijn stokbrood met Franse worst oppeuzelen. Later zal blijken dat er ook door de bewolking heen nog best wat power van de zon af kwam, want in de avond voel ik mijn nek en oren een beetje. Ik neem mijn tent af en maak deze aan de binnenkant schoon. Door het late vertrek is alles droog en kan de tent weer zo de kast in. In mijn geval niet helemaal waar, aangezien hij de verkoop in zal gaan. Het is niet de juiste tent voor mij, dus beter verkopen nu de zomer nog moet beginnen voor het overgrote deel van de vakantiegangers.

Verhuizen

Rond 16u heb ik alles klaar en fiets ik rustig aan richting de boot. Het is nu druk op straat. De kraampjes die tot nu toe steeds dicht waren zijn open en er zijn nu ook echt kinderen die gebruik maken van de draaimolen. Ondanks nog een korte stop om wat te snoepen en te drinken, ben ik ruim op tijd voor de boot.img_20160626_163702-01_resized_0.jpeg Deze zal me in een half uurtje naar Lorient brengen. Duur is het in ieder geval niet. Ik ben €1,45 kwijt en de fiets mag gratis mee. img_20160626_164837-01_resized_0.jpegEigenlijk kom ik midden in de stad aan en al snel vind ik de weg naar mijn Airbnb. Julie, de eigenaresse, heb ik alleen via berichtjes gesproken en die zit in de kroeg de voetbalwedstrijd Frankrijk – Ierland te kijken. De sleutel heeft ze ergens verborgen. Wat een vertrouwen, maar wel zo handig. Ik kan zo mijn spullen meteen op de kamer zetten. De deur is laag maar de kamer is zeer comfortabel. Weer eens een echt bed, dat zal wel wennen zijn!img_20160626_173737-01_resized_0.jpegEven later komt ze ook binnen en wijst me even de weg. Een koud colaatje hoort er kennelijk ook bij en ik word zelfs uitgenodigd om later wat mee te drinken met een paar vrienden. Die uitnodiging sla ik af aangezien ik morgen erg vroeg vetrek.

Alvast voorbereiden

Ik moet mijn eticket voor de TGV nog omzetten in een tastbaar ticket aangezien dit in Frankrijk nog verplicht is. Gelukkig is het station snel gevonden en wordt dit zeer netjes geregeld. Ze hebben er ook bagagelabels, dus ik ben klaar voor de terugreis.
Omdat ik niet weet hoe het hier precies werkt me die TGV besluit ik even te wachten. Er komt over 5 minuten een trein binnen en dan kan ik dat even bekijken. Het gaat allemaal heel rustig, er is genoeg tijd. Maar wel fijn om even te zien en ook heel even een TGV in het echt te kunnen zien 🙂 Vroeger wilde ik al heel graag eens met zo’n trein reizen en morgen gaat dat dus gebeuren.img_20160626_182505-01_resized_0.jpeg

Daarna ga ik op zoek naar wat te eten. Ik kom uit bij een pizzaria die de pizza’s bakt in een echte houtoven. Dat is een goede keus, het smaakt heerlijk. Ik ben de enige in het restaurant en wordt dus nauwlettend in de gaten gehouden. Toch kan ik rustig eten als langzaamaan het afhalen wel wat drukker wordt.

Daarna ga ik richting mijn kamer. Ik zet vast mijn tassen beneden om mijn host niet wakker te maken door 3x de trap af te moeten (die kraakt) en zo ben ik zelf ook makkelijker weg. Zonder te veel moeite val ik daarna redelijk op tijd in slaap. Morgen de grote terugreis!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie