103 KM: Limburgse vlaai bij familie

De eerste kilometers zitten er weer op! 103 dus in totaal vandaag. Lekker voor de wind voor een deel door de polder richting familie.

De teller op 0

Vanmorgen rustig opgestaan, alles dubbel gecheckt qua route en dan is het tijd om in te pakken. Dat was eerst de bedoeling om dat gister al te doen, maar toen was het weer te mooi om binnen te blijven en zijn we lekker naar het strandje gegaan en zelfs even gezwommen in best wel fris water. Maar ontspannen moet kunnen, zeker voor de fietstocht. Ook de kilometerteller op 0 gezet, want ik wil natuurlijk wel weten hoeveel kilometer ik echt ga rijden. Vorig jaar zat er nogal een verschil in de gereden kilometers volgens mijn teller en die van de apps.

Tijd om te gaan

Het is uiteindelijk rond half 1 als ik de fiets de straat uit fiets. Het is helaas wat frisser als gehoopt, maar de wind staat de goede kant op. Deels in de rug dus ook als de windrichting zo blijft. Utrecht passeer ik oostelijk en daarna slingert de weg zich richting Rhenen. Daar steek ik de Nederrijn over, op weg naar Nijmegen. Moet wel even de fiets met 26kg bepakking via een trap omhoogduwen, maar beter dan een pontje vind ik.

Rhenen

Om in Nijmegen te komen gaat mijn route door de Betuwe richting de oevers van de Waal. Onder die dijk heb ik een flink stuk de wind vol in de rug. Naast de A50 steek ik de volgende rivier al over, de Waal. Het blijft grijs en er valt soms een spat regen, maar daar blijft het gelukkig bij.

Familie

Via Beuningen gaat de route via Nijmegen naar Plasmolen. De weg loopt vlak langs het Maas-Waalkanaal en uiteindelijk ook langs de Maas.

Ik zit dus inmiddels al in Limburg, nouja, net dan. Het valt me mee want ik voel me nog best ok als ik aankom bij mijn oom en tante waar ik de eerste nacht door mag brengen. Maar Limburg betekent ook vlaai, en die smaakt me toch echt wel prima!

Gedoucht en wel wordt er heel erg goed voor me gezorgd: heerlijke tagliatelle met kip, kruinkaas en spinazie. In ieder geval genoeg te eten vandaag. Beter begin dan vorig jaar, want eten is belangrijk, dus laat ik daar dit jaar maar goed doen.

103km op weg. Morgen staat er iets meer op de planning, maar dat lees je morgen. Ik fiets eerst met mijn oom een eind Duitsland in, wel zo gezellig. Tot morgen!

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Carlijn schreef:

  Wat klinkt dat leuk, je oom en tante die ook heel erg lief kan zijn hè!
  Leuk dat we weer mee kunnen lezen. Dag 1zit er alweer op!slaap lekker!

 2. Dat was dag 1 en inderdaad goed eten en luisteren naar je lijf, maar dat weet je wel.
  Lief van je oom en tante dat je daar mocht slapen en zo verwent werd op naar dag 2

 3. Els Boekelaar schreef:

  Heb er net voor het eerst van zitten genieten je te kunnen volgen. Mooie foto’s! Doe Duitsland de groeten van me. Keulen zou ik graag weer eens zien.
  Heb ook gehoord, dat je deze reis weliswaar alleen maakt, maar dat je niet meer alleen bent! Fijn! Hartelijke groet, Els

Geef een reactie