1237 KM: Noordelijkste plekje

Weer 117km gefietst, en dat was gister niet helemaal bedacht. Ik heb mijn noordelijkste overnachtingsplek bereikt, ik kom misschien iets noordelijker maar het gaat vanaf nu terug richting Nederland. Het was een nat en guur dagje waarin ik toch genoten heb, niet te nat geworden ben, veel foto’s heb gemaakt en eindig zonder tent opzetten. 

Het heeft geregend

In de avond en nacht heeft het wat geregend. Niet echt heftig, maar vooral gespetter. Ik heb goed geslapen, weer vanaf even na 22u. Als ik dan wakker wordt rond 7.30u is dat een mooi moment om er uit te gaan, te ontbijten en in te gaan pakken. Voor ik ga eten maak ik de tent even droog. Dit helpt, want daarna doet de wind het laatste beetje. Een paar spetters voor ik de tent dan inpak mogen de pret niet drukken. Drinken pakken en zorgen dat ik weg kom. Het is ongeveer 8.45u als ik op de fiets stap. Het is nog droog, maar wel wat frisser en ik heb een jasje aan en mijn regenjas klaarliggen achterop. 

Kort door de bocht

Door het weer en omdat het geen geweldig belangrijk stuk is besluit ik een bocht af te snijden. Ik navigeer naar de dichtstbijzijnde supermarkt die op de route ligt, maar ik dus de bocht afsnij. Kort na vertrek moet ik mijn regenjas toch echt aan gaan trekken. Het gaat nog niet hard, maar ik wil mijn kleding ook niet nat maken. 

Bij het de supermarkt haal ik wat te drinken voor onderweg en even een warme cappuccino met een stuk heerlijke cheesecake. 20km heb ik “afgesneden” bereken ik dan. Dit geeft me genoeg energie om weer op pad te kunnen. Het is even droog als ik opstap, maar dan gaat het toch echt harder regenen. Ook de regenbroek moet er aan te pas komen maar dan blijf ik wel lekker droog en warm. 

Bremen

Door weggetjes binnendoor ga ik richting Bremen. In de verte zie ik het voetbalstadion liggen en verderop de dom. 

Ik slinger wat door wat parken heen en dan ben ik ineens in het centrum. Ik volg de route niet maar ga de oude stad even in. Het is even droog en achteraf ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Gelukkig zeggen de foto’s genoeg:

Dan ga ik toch maar weer door. Dag Bremen! 

Ik rij langzaamaan de stad weer uit, maar dat gaat via wat industrie en onder andere deze gigantische opslag van Tchibo, als ik het goed zeg een Duits postorderbedrijf. 

Langs en nog dichter langs

De Weser is nu nog even naast mij. Eerst rij ik op de dijk en kijk ik in de richting van nog veel meer industrie en naast mij probeert dapper een zeilboot de wind (schuin van voren) te trotseren. 

Na een sluis kan ik kiezen, links over de dijk of rechts aan de oever van de dijk over een super nieuw stuk asfalt. Mijn navigatie klaagt dat ik de route niet volg, maar verderop sluit die wel weer aan. Tussen de Weser en mij zitten maar een paar meter. Inmiddels wat gedraait is dit redelijk voor de wind. 

Verderop verdwijn ik echt achter de dijk. Dat duurt heel lang een het voelt een beetje Hollands, maar met veel Duitse bouw en Duitse auto’s ­čÖé 

Rond 14u vind ik het tijd voor een warme lunch. J├Ągerschnitzel met friet en een cola, bij elkaar voor 9 euro. Het oude dametje verdwijnt de keuken in en een tijdje later staat dit voor me klaar. 

Zeker niet hoogstaand, maar prima te eten en in een oude imbiss naast de pont naar de overkant. 

Toch maar weer ver

Het is niet anders. De keus is stoppen op 86km of even doortrappen naar 117km en mezelf met een beetje luxe belonen. Ik kies het laatste. De weg gaat veel achter de dijk langs. Het weer is sinds de lunch wat beter. Even lijkt het er flink te gaan regenen, maar er is ook blauw te zien. 

Soms rij ik rechts naast een betonnen muur. Er staan ook huizen die dus in overstromingsgebied staan. En wat voor huizen! Je moet wat voor dit uitzicht over dit brede stuk van de Weser overhebben, vlak voor deze in zee uitmondt. Ergens kan ik even aan de rivier komen en zie ik net een flink containerschip langs ploeteren. 

Het laatste stuk gaat soms tegen de wind in, of is de wind nou gewoon gedraaid? Nog even een fijn bruggetje over (past net):

En vlak voor ik bij de camping kom nog een stukje tussen de schapen door. 

Daar kan ik ook nog even de dijk op voor een mooi uitzicht, mijn laatste over de Weser. 

Op de camping

Het is bijna 17u als ik op de camping in Nordenham aankom. Ik had het al op de website gezien, ze hebben hier ook blokhutten in de verhuur. Ik kies voor de “luxe” en heb daarmee een bed, koelkast en stroom voor totaal 20 euro. 

Douchen, boodschappen en eten, dat is het wel voor vandaag. Supermarkt is in de buurt en ze hebben hier zelfs een station! 

Morgen op pad richting de grens, met een speciale uitnodiging op zak, hoe dat zit lees je morgen. 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. cool wat zal je lekker geslapen hebben in dat mooie luxe huisje

Geef een reactie