1333 KM: Winderige oversteek

Vandaag kan ik en zal ik kort over zijn. Wind! Ok, iets uitgebreider dan. Een goede nacht gemaakt en ontbijt in een heel voorzichtig zonnetje beloven een goede dag, dacht ik.. Er was veel wind voorspelt een uiteindelijk valt dat nog mee ook. Bij een flinke bui werd het wel pittig, maar, ik ben op mijn bestemming aangekomen na 96km.

Duitse campings

Ze staan er vol mee, stacaravans op de Duitse manier. Ze zetten hun caravan neer met een dakje er overheen. Best dicht op elkaar meestal, maar ze hebben het kennelijk naar hun zin. Deze camping is niet anders. 

Uitzicht hebben ze vooraan wel, ze kijken uit over de Weser. 

Nog iets wat me opviel: je kan bijna nergens met pin betalen. Contant geld is hier nog het meest gangbaar, ook bij de bakker en restaurants. Supermarkten kennen de pin wel, maar van contactloos betalen staan ze nog wel eens te kijken. Ik begrijp dat het aanvragen van een aansluiting op het pinsysteem best prijzig is, en een internet aansluiting soms een pijnlijk onderwerp. Klagen wij over onze aanbieders, hier doen ze al 15 maanden over een aanvraag. 

Op stap

Ik ontbijt en gooi al mijn spullen op de fiets, veel meer is het vandaag niet. Nee, geen regen zei de campingeigenaar nog. Maar ik ben nog maar 8km op weg als ik in de verte de windmolens achter een grijze waas zie verdwijnen. Inclusief donkere lucht is dat voor mij genoeg info, regenkleding aan. 

Ik steek vandaag weer een hoek af. Het weer is er niet naar en het is vooral meer hetzelfde: dijk. 

Niks boeiend 

De route is sowieso niet echt boeiend. Het gaat veel tegen de wind in richting het westen.. Het is alsnog een stuk langs een dijk waar ik na 1u fietsen even tegenop kan lopen. Daar kijk ik uit over de Noordzee, specifiek de Jadeboesem. Ironisch genoeg heet die weg de Badestrasse, maar van baden is hier nergens sprake. 

Het wordt wel een beetje droog en het uur daarna valt er geen regen meer. Als ik dan besluit om ook mijn regenjas maar eens uit te trekken word ik natuurlijk genadeloos afgestraft: het begint weer flink te regenen, dus alles kan weer aan. Ook komt er dan 1km verder een bakker in zicht die open is. Toch tijd voor koffie met wat lekkers. 

Tegen de wind

Zelfs de zon doet nog zijn best en laat zich een beetje zien. Toch blijft het aardig waaien en is het echt stevig doortrappen. 

Vandaag veel op een fietspad langs een wat drukkere weg. Tegen 14u is het dan tijd om te lunchen. Ik heb er dan 60km op zitten en nog ongeveer 40 te gaan. Niet te lang stil zitten, dan krijg ik het nog koud ook. Het duurt daarna ook wel even om op te warmen, maar 20km verder ben ik zeker weer warm en ga ik flink van mijn route afwijken. Ik heb namelijk een uitnodiging gehad van een oud collega om bij hem te komen overnachten. 

Weer geen tent

Alweer geen tent opzetten vandaag dus. Wat een luxe! De laatste 20km gaat het richting een plaatsje net boven Leer. Ik mag logeren bij Bert Plantenga en zijn vriendin. Ik word hartelijk ontvangen en we praten gezellig bij. Even douchen en dan wordt ik mee uit eten genomen, laatste avond Duitsland, dus laatste keer schnitzel! We hebben een gezellige avond en rond 22u ga ik richting bed en schrijf nog even mijn blog. 

Ik heb iets fout gedaan vanmorgen met het starten van strava, daardoor mist het begin. Morgen als het goed is wel weer compleet. Tot zover! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie