1437 KM: Hallo Nederland

Ik heb de grens weer overschreden en ben terug in Nederland. Het was een late start vanmorgen met een gezellig oponthoudt in Stadskanaal later op de dag. Deze blog is daarom ook weer wat korter.

Gebakken ei!

Ik heb maar mooi geluk! Of ik een eitje wil en verse koffie. Zeg ik beide geen nee tegen een daardoor wordt het vertrek allemaal wat later dan gepland. Niks ergs, maar daardoor wordt alles wat later op de dag. Het is na 10.30u als ik op de fiets stap. Het is half bewolkt en het ziet er vriendelijk uit. Een prima dag om te fietsen. De route gaat eerst over Leer.

Daar doe ik nog even boodschappen, broodjes, drinken en een paar bananen. Niet veel later steek ik dan de Ems over.

Daarna binnendoor, veelal tegen de wind in over lange rechte stukken richting Bunde. Het is inmiddels 12.40u en ik drink nog net in Duitsland een cappuccino met een stuk appeltaart.

Het is duidelijk dat ik vlak bij de grens zit want er staan veel auto’s met Nederlands kenteken en ik hoor veel Nederlanders praten. Recht tegen de wind in verlaat ik het dorpje op weg naar Nederland dus dit is de laatste foto in Duitsland.

Nederland!

Kom ik ergens iets tegen dat de grens aanduidt? Nee hoor, ineens is het Nederland. Herkenbaar aan de straatborden, huizen en kentekens. Nieuweschans ben ik zo door en dan sta je ineens tussen het water.

Het is Groningen, maar niet voor lang. Ik volg nu de knooppunten van het Nederlandse fietsnetwerk. Lange dorpen met mooie huizen passeer ik. Er is veel dicht, maar het is maandag. Het is niet saai en even later rij ik door uitgestrekt landschap op weg naar Stadskanaal.

Een klein beetje om, maar ik ga op bezoek bij de moeder van mijn ex.

Rond 15.30u ben ik daar en wordt ontvangen met een heerlijk stuk appeltaart en wat kouds te drinken. Er zit al 78km op en omdat ik nog een stuk door wil rij ik even voor 17u weer weg. Smalle paadjes brengen me tussen weilanden door,

Maar ook door bossen en verstilde dorpjes.

Schipborg

Ik heb een camping uitgezocht waar ik geweest ben toen ik 15 was. Denk ik, want helemaal zeker weet ik het nog niet. Ik trap nog een ruim uur stevig door, pin nog even wat en zet bij aankomst snel mijn tent op. Dan douchen en ondertussen twijfelen: wat doe ik met eten?! Eerst even checken of het inderdaad de camping was, maar na een rondje weet ik het zeker. Goede herinneringen aan deze pak. Omdat ik weinig zin heb in mijn noodhap ravioli ga ik toch nog even naar Zuidlaren voor een boodschap. Of vlees, of pizza. Het wordt dat laatste.

Onder het eten plan ik de volgende etappe. Ik heb nog een uitnodiging bij familie in Lemmer, maar die zijn er morgen niet dus ik ga op zoek naar wat anders. Na het eten terug naar de camping, even met moeders bellen en de blog de deur uit doen. Tijd om te slapen. Morgen als het goed is weer 100+km, maar volgens de voorspellingen wel met wat meer wind in de rug.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Gaat lekker hoor en wat gezellig dat je bij Etty langs ging!

Geef een reactie