1650 KM: De laatste natte lange

Over regen, buienradar, voorspellingen, de wind en de afsluitdijk. Het was me het dagje wel en dan verlang ik wel naar huis, maar ik geef niet op, ik kom thuis op de fiets, alleen en kapot, maar nu nog 1 nachtje in mijn tentje, zoals het hoort.

Natte ochtend

In ieder geval wel de tent. Het heeft geloof ik wel geregend, maar ik heb er dwars doorheen geslapen. Echt hard kan het niet zijn geweest, de weggetjes op de camping zijn zo goed als droog. Maar het begint toch even wat stevig te spetteren rond 7.30u. De buienradar zegt dat het droog is tussen 7.55u en 8.20u. Laat de bakker nou om 8u open zijn! Dus ik sta 1 minuut na 8 bij de bakker. Brood halen en wat lekkers en dan ontbijten en opruimen is het plan. Ik pak alles in tent in, mocht het toch niet droog worden. Maar ik heb geluk. Rond 9u wordt het droog en laat zelfs het zonnetje zich waterig zien. Ik droog mijn tent af en krijg hem zo redelijk droog mee. Op pad richting afsluitdijk.

Het is grijs en er komt nog wel wat aan, maar ik begin in ieder geval droog.

Met dat in mijn achterhoofd ga ik de dijk op. Gelukkig is de wind me goed gezind.

Het eerste stuk gaat met 30+ km/u. Halverwege begint het te spetteren en trek ik mijn regenkleding aan. Mooi op tijd, want het gaat flink regenen. Ik kom een keer of 5 fietsers tegen die de andere kant op gaan. Klapperende poncho’s en zwaar trappen, ik heb met ze te doen. Maar een ruim uur later sta ik aan de overkant!

Kop van Noord-Holland

Ik slinger nu door de kop van Noord-Holland. Het regent nog steeds maar ik ga maar even door, de wind helpt me nog en de voorspelling is dat dat gaat veranderen. Rond 12u neem ik een koffie break in Hippolytushoef. Ik ben alsnog nat, maar dan van het zweet. Omdat het daarna alleen nog maar zachtjes spettert gaat de regenbroek niet meer aan. Ik volg nu de LF10 fietsroute. Kom best op leuke stukjes, zoals bij deze schapen.

Het wordt zelfs helemaal droog en zelfs wat benauwd. Je ziet het vocht in de lucht hangen. Toch blijf ik steeds de buienradar checken, maar die heeft het ook niet altijd goed.

Kust in zicht!

Vlak onder Callantsoog kom ik dan aan bij de Noordzee kust. Daar kom ik ook op de LF1 route, dat was waar ik vorig jaar mee begon vanuit Hoek van Holland.

Nu gaat het tegen de wind in. Bij Petten ga ik het fietspad boven op de duinen op. Misschien iets te veel van het goede.. Maar wel een leuk plaatje 🙂

Gelukkig is er aan het einde een restaurant. Tijd voor een colaatje en een stuk carrot cake.

Dwars door de duinen

Daarna gaat het rechtsaf, dwars door de duinen heen. Best nog een beetje op en neer en veel wind tegen.

Het zijn de Schoorelse duinen en ze brengen via Bergen aan Zee naar Egmond.

Daar kom ik niet helemaal droog meer aan, het miezert meest en gaat soms ook wat harder. Dat was niet voorspeld! Het zou droog blijven in de middag. Voorspellen blijft dus lastig blijkt wel.

Rond 17u staat mijn tent al en heb ik gedoucht. 108km op de teller en ik moet nog gaan eten. Dat ga ik doen om Egmond aan Zee. Heerlijk spareribs in een strandtent met uitzicht op zee. Nog steeds in de regen heen, maar op weg terug is het gelukkig droog.

Laatste nachtje in mijn tent, morgen naar huis, naar mijn vriendinnetje en de katten.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Els Boekelaar schreef:

    Hallo Camiel! GOEDE THUISREIS! En dank voor je berichten – heel erg leuk! Hartelijke groet, Els

Geef een reactie