1759 KM: On my way home

De laatste etappe, het einde van de fietsvakantie. 1720km werden er 1759, met slechts 1 rustdag. Dat waren dus 17 dagen fietsen, net geen 104km per dag. Tenminste, als je de extra kilometers, ongeveer 50 voor boodschappen etc niet meerekent. Maar eerst nog thuis komen… 

Goedemorgen! 

Ik word rond 7u wakker, heb zin om op pad te gaan. Wil ook niet te vroeg thuis komen omdat dan alleen de katten me opwachten. Dus lig ik wat langer in bed en lees nog wat. Tot de zon even op mijn tentje komt. Hmm, die was niet verwacht. Er uit en checken hoe nat de tent is. Dat valt erg mee en ik haal er wat spetters af. Zou hij droog en schoon de tas in kunnen? Ik ga ontbijten en alles inpakken. En ja hoor! Alles is droog als het de tassen in gaat. Uiteindelijk ben ik nog op tijd op weg, net na 9.30u stap ik op de fiets, in een zonnetje. 

De duinen weer in

Het eerste stuk gaat weer door de duinen. Tenmiste, als ik Egmond uit ben en even broodjes heb gehaald bij de AH. Het is wind tegen, maar gelukkig nemen de duinen en bomen die soms een beetje weg. Even een beetje voorzichtig ook af en toe, er lopen runderen met grote hoorns op en dicht langs het fietspad. 

Verder is het vooral mooi, lekker rondkijken en genieten van soms de zon, het bijzondere landschap en mijn laatste dag op de fiets. 

Opvallend wordt het op een gegeven moment dat de bomen met de wind mee groeien. Die komt veel uit het westen of zuid westen blijkt. 

Richting de sluizen

Zeer lagen niet op mijn route, maar het scheelt niet veel en ik besluit mijn route dus maar aan te passen en even te gaan kijken bij de sluizen bij IJmuiden. Nooit geweest en eigenlijk best indrukwekkend. Wat een industrie er omheen en die sluizen zelf zijn ook best groot 🙂 

Je slingert er echt overheen en oversteken moet aan de kant die gesloten is. Er wordt ook druk gebouwd aan een nieuwe sluis, 2019 is die klaar. 

Eenmaal in IJmuiden zelf gaat het al snel weer de duinen in op weg naar Zandvoort. 

Naar bekende plekken

Nu kom ik weer op plekken die ik ken. Het gaat opnieuw door duinlandschap richting Zandvoort. 

Ik krijg een melding dat er straks regen gaat komen en hou er dus de vaart goed in. Toch zijn er nog wel een paar mooie plekjes om even een foto van te maken. 

Ook bloemen horen bij die mooie dingen :). En dan rij ik de boulevard op en zie ik in de verte de bui al hangen… 

Nog even hard trappen en als de eerste spetters vallen ben ik bij mijn vaste strandtent: Jeroen. Cappuccino en een pannenkoek gaan er prima in. Schuilen voor de regen en dan op pad voor de laatste 56km, naar huis! 

Snelste weg naar huis

Het is redelijk simpel, de weg naar huis. Volg de N201 en ik ben er. Even voor 14u vertrek ik uit ZandvoortHet gaat best eenvoudig, de wind staat in de goede hoek en blaast me richting huis. Ook het weer is me goed gezind, het blijft verder droog en ik ben voor mijn gevoel zo thuis. 

Vinkeveen rechtdoor en dan gaat het echt voor de wind. Muziekje op en ik rij zonder probleem 35km/u. Het is nog even flink doorrijden maar dan ben ik rond 16.15u terug in Hilversum. Terug waar ik begon. Klaar. Over. Uit! 

Leuk dat jullie gelezen, meegeleefd en gereageerd hebben. Bedankt voor jullie aandacht, wie weet tot een volgende keer! 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Els Boekelaar schreef:

    APPLAUS!!!!!!!!!!! Els

  2. San en Ian schreef:

    Hoi Camiel, Wat een geweldige tocht en wat een geweldig verslag heb je er weer van gemaakt!
    Geniet weer van je warme en zachte eigen bedje.

    San en Ian

Geef een reactie