Dag 3: de zuidelijkste badplaats van Nederland

Vandaag een dagje met wat minder kilometers, maar nog wel heel erg genieten. Misschien juist wel meer omdat ik wat tijd nam om even te stoppen en even te kijken.

Ontbijt

Vandaag een wat ander ontbijtje. De bakker in Oostkapelle heeft nogal veel lekkers en ik kan het aardbeientaartje niet laten liggen. Moet kunnen, ook al heb ik vandaag het plan om iets minder kilometers te maken.

Ontbijt

Ontbijt

1020589_resized_0.jpg

Vuurtoren Westkapelle

Als ik het ontbijt op heb pak ik mijn tent in. Het is nog steeds een beetje chaos en het is dus maar goed dat het weer de eerste dagen goed is. Het is echt oefenen! Maar het gaat al beter en ik weet steeds beter mijn weg te vinden in mijn tassen. Het zonnetje schijnt weer en ik kan mijn tent droog inpakken. Ik negeer alle aanwijzingen van mijn navigatie en ga op mijn gevoel af als ik de route weer op wil pakken in de buurt van Domburg. De weg lijdt me al snel omhoog op een plek waar je dat eigenlijk niet echt verwacht. Toch geven de bordjes dat aan en eenmaal over de duin rij ik weer langs het strand. Mooie uitzichtjes en ook maar even stoppen om wat foto’s te maken. Oh, en die kwaliteit van de foto’s gaat niet veel beter worden in verband met dataverbruik, dus wen er maar aan.

Vlissingen <-> Middelburg

De weg voert door duinlandschap maar ook door een stuk heel dicht bos. Weer eens wat anders, al is het er wel wat frisser. Stevig doorfietsend heb ik er gelukkig geen last van. De wind helpt me nog steeds en tot aan Vlissingen is dat heel fijn. Daar is het even zoeken naar de juiste route. Als ik de bordjes verder gevolgd had, was ik niet heen en weer gereden aldaar, maar daar kom ik later pas achter. Ik wil namelijk even naar Middelburg. Laat dat nou precies nooordwaarts zijn! De hele weg volgt het kanaal en dat is dus ff goed doortrappen. Meteen besef ik me dat ik blij ben dat ik niet constant die wind tegen heb! Hij is vandaag namelijk best stevig.

Middelburg is een oude stad die in de oorlog flink beschadigd is, maar later in ere hersteld. Op de markt staat een ouder echtpaar moeilijk te doen met een fotocamera en ik hoor ze nog zeggen dat je daar geen selfie mee kan maken. Ik stel voor om de foto te maken en daarna laat ik me even in mijn fantastische fietsoutfit fotograferen voor het Middelburgse stadhuis.1020615_resized_0.jpg

Ik fiets nog wat rond en besluit dan even wat te eten. Ik kom uit bij de Juf. Er is een plekje op het terras en zo kan ik mijn fiets met bepakking in de gaten houden. Daar moet ik dus steeds rekening mee houden, maar ik denk dat dat went. Ik neem een heerlijke koffie me opgeklopte melk en een stuk quiche met zalm en een shortcake met chocolade en karamel toe.

Michiel de Ruyter

Michiel de Ruyter

De weg naar Vlissingen terug gaat daarna een stuk sneller. Ik zoek nog even het standbeeld van Michiel de Ruyter op en begeef me dan richting de boot richting Breskens. De weg gaat over de sluisdeuren waar ik maar net tussendoor pas met mijn bepakking. Maar, het lukt en de overtocht begint.

Zeeuws Vlaanderen

img_20160608_142119_resized_0.jpgVanuit Breskens is het wat steviger trappen. Door zand wat over het asfalt is gewaaid is het even een beetje glibberig soms. Mijn navigatie is compleet van slag. Dit deel van de route is allemaal vernieuwd. Er wordt hier hard gewerkt aan dijkverzwaring en daardoor is er heel veel veranderd. Gelukkig volg ik gewoon de bordjes. Voordeel is wel dat het asfalt er bijna overal de laatste tijd nieuw is ingelegd. Dat is heerlijk en fietst fijn, ook al heb ik aardig wat wind schuin tegen. Ik kijk bijna constant uit over de zee en eigenlijk eerder dan ik gedacht had kom ik aan in de zuidelijkste badplaats van Nederland. Iemand die weet welke plaats dat is? Misschien had je het goed, het is Cadzand, om precies te zijn Cadzand-bad. Hier is nog veel opgebroken en stopt ook ineens het fietspad en zijn de bordjes nergens te vinden. Gelukkig weet ik dat ik in de buurt een leuke camping had gezien en ik pak Google-maps er voor de zekerheid even bij. Na 2 kilometer fietsen sta ik op een supermooie camping met een heerlijke douche in een heel modern toiletgebouw (inclusief NFC tech stuff voor warm water enzo)img_20160608_161759_resized_0.jpg

De was doen

Na een heerlijkde douche dus, is het ook tijd om even wat kleding te wassen. Omdat ik op tijd gestopt ben moet ik die nog net droog kunnen krijgen als de zon blijft schijnen. Als de was hangt haal ik eten voor vanavond en alvast voor het ontbijt voor morgen. Vanavond is het gemarineerde tonijn-steak met een mix van doperwten en mais (blikje van Bonduelle) en een ijskoude Radler.img_20160608_183402_resized_0.jpg

Naast me zet nog een fietser zijn tent op en hij heeft exact dezelfde tent, alleen in een net andere kleur. In de avond drinken we samen (in een gemeenschappelijke ruimte) een kop koffie en daarna een biertje. Door dit gesprek wordt ik weer een stuk wijzer over het avontuur dat vakantiefietsen heet. Inmiddels is het buiten afgekoeld en wordt het steeds donkerder. Gelukkig blijft het droog maar morgen beloofd het een frissere dag te worden. Nog een stukje en dan ga ik bij Sluis de grens over. Hoe dat gaat? Morgen!

[notmobile]

powered by EndomondoWPlogo

[/notmobile]

[mobileonly]582016221440.jpg
[/mobileonly]

[notmobile]

powered by EndomondoWPlogo

[/notmobile]

[mobileonly]582016213530.jpg
[/mobileonly]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie