Dag 15: Nat en een afstandsrecord

De weergoden waren me vandaag het minste gezind tot nu toe. Dat was ook voorspeld en daarom maakte ik me gister een beetje zorgen. Maar het werd minder erg dan gedacht, al was het wel door overstromingen dat ik bijzondere dingen tegenkwam.

Wakker worden met regen

Ja hoor, daar zul je het hebben. Voor het eerst wakker worden met regen op de tent, of was dat al een keer gebeurd, ik weet het niet meer. Ik pak alles in mijn tent in, ook de binnentent, en ga dan brood halen. Dat eet ik in de tent op en maak het klaar voor de rest van de dag. Dan ineens stopt het met regenen! Precies als ik klaar ben. Dus als een gek de tent een beetje droger maken en inpakken. Als ik dan rond 9.45u weer op wil stappen, is het al weer begonnen met regenen.

Te laat

Het regent niet hard, maar een soort dikke miezer. Ik fiets in korte broek, maar met mijn regenjas, jas en overschoenen. De jas gaat al snel uit, die wordt alleen maar nat en helaas geldt dat ook voor mijn voeten. Ook al probeer ik mijn benen af en toe te drogen met een superdoek, het mag niet baten. Mijn voeten en schoenen zijn nat aan het worden. Om erger te voorkomen doe ik na 20 kilometer ongeveer toch mijn regenbroek maar eens aan. Dan blijkt dat die helemaal niet gaat plakken, maar juist lekker warm is. Zo fiets ik een tijdje door, tot ik bij de Loire aankom (La Loire), bij Saint-Mathurin-sur-Loire.1020949-01_resized_0.jpeg Daar volg ik braaf mijn route, maar die wil me naar Saumur brengen, en ik wil juist door richting Nantes. Dus weer terug en weer op pad.

Fietsers!

De laatste dagen niet veel gezien, maar hier zijn ze er in overvloed. Ik volg dan Loire à Vélo. Deze route is behoorlijk vlak en volgt de stroom van de Loire. Laat die Loire nou net hartstikke vol zijn! Ondiep en langzaam stromend staat er, nou, nu even niet! 1020961-01_resized_0.jpegHet gaat best lekker.1020951-01_resized_0.jpeg De wind komt uit zuid-west dus die heb ik wel tegen, maar tot nu toe zijn er bosjes die dat een beetje tegenhouden. Het is ook gestopt met regenen en de regenbroek en later ook de overschoenen kunnen uit. Ik moet nog een keertje omhoog en daar zijn ook de eerste wijnranken te zien. 1020955-01_resized_0.jpegAls ik weer beneden kom, kan ik niet verder, tenmiste, niet over de route die zou moeten. 1020952-01_resized_0.jpegHet pad staat onder water. Ik rij dus om en pak later de route weer op. Kort daarna is het weer raak. In Bouchemain moet ik weer een stukje omrijden. Dan maar even een break, lunchtijd!1020954-01_resized_0.jpeg

Loire á Vélo

De route staat aangegeven en veel stukken zijn alleen voor fietsers en de weg is gemiddeld best heel goed.1020956-01_resized_0.jpeg Een paar keer steek ik de Loire over of rij ik langs een mooie brug. 1020958-01_resized_0.jpeg1020972-01_resized_0.jpegEr is genoeg te zien, maar soms miezert het weer en moet de camera in de tas blijven. Bij Montjean-sur-Loire zet ik mezelf weer eens op de foto, maar ook het mijnschachtblok. 1020966-01_resized_0.jpeg1020968-01_resized_0.jpegDaarna gaat de weg nog iets meer zuidwestelijk en is de weg open. Flink trappen dus een ik moet mezelf een beetje inhouden.1020973-01_resized_0.jpeg Ik rij eerst een stel vakantiefietsers voorbij, maar als ik even later omkijk rijden ze in mijn wiel, kennelijk bevalt dat. Als we verderop rechtsaf moeten is de het even heel erg smal, maar we kunnen er langs.1020974-01_resized_0.jpeg Verderop weer een stuk afgesloten, maar met mijn navigatie kan ik er goed omheen.

De laatste kilometers

Het gaat nu een beetje door de polder ofzo en de Loire is hier ook geweest. Er is stilstaand water en dat ruik je! Ik ben blij dat ik hier nu rij en niet als je 29 graden is en de zon schijnt. Er is zelfs een stukje waarbij ik door een laagje water moet, maar dat valt mee.1020975-01_resized_0.jpeg Dan is het nog een paar kilometer naar Ancenis. Ik twijfel nog even of ik door zal gaan naar Oudon, maar eigenlijk is 123 kilometer wel meer dan genoeg.1020976-01_resized_0.jpeg Ik zet in de miezerige regen mijn tent op en ga lekker warm douchen. Het plan was pizza te gaan eten, ook al is er een overdekte plek voor fietsers om te koken, ik vind dat ik wat meer verdiend heb en de supermarkt is op maandag gesloten. De pizzeria ook, dus het wordt een gewoon restaurant waar ik mezelf trakteer op een overheerlijk 3 gangen menu met een glas wijn uit de buurt. Morgen Nantes! Wat mijn slaapplek morgen wordt weet ik nog niet, mijn tent, dat is zeker, maar waar? Tot morgen!

[notmobile]

powered by EndomondoWPlogo

[/notmobile][mobileonly]

520201619317.jpg[/mobileonly]

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. San schreef:

    Vorig jaar zijn we in dezelfde regio geweest en veel teveel wijn gekocht!
    Mooi om te fietsen en die Loire kruisen blijft leuk…

Geef een reactie