Ik ga op fietsvakantie en ik neem mee: een fiets!

Hoe kom je er bij?

Al een paar keer kwam ik tijdens mijn werk een verhaal tegen over mensen die op avontuur waren gegaan op de fiets. Maar de knop ging pas echt om toen ik er iemand over sprak.. Er waren nog meerdere redenen die mij deden besluiten om zelf dat avontuur ook aan te gaan, eens heel wat anders te doen dan alleen de zon op te zoeken. Vroeger heb ik ook veel gefietst en het leek me ook lekker om in de zomer wat buiten te sporten in plaats van steeds weer de sportschool op te zoeken.
Maar waar begin je? Waar moet je op letten? Gelukkig is er veel informatie te vinden op het internet. Via diverse sites informatie inwinnen, lezen, lezen en dan op zoek naar het eerste onderdeel: een fiets! Dan wil je het liefste een nieuwe, maar dat is niet te betalen. Gelukkig is er op Marktplaats.nl genoeg te vinden.

Zoeken naar een fiets

4312016113148.jpg

De eerste fiets die ik ging bekijken

Na een paar weken vond ik een leuke fiets, gewoon bij de fietsenmaker in de buurt. Even gaan fietsen, maar dan heb ik al snel door dat ik net voor een te laag budget aan het kijken was. De fiets had veel plekken waar de lak losliet en ik moest dus mijn budget wat verhogen .

Gelukkig vond ik al snel een fiets in Amersfoort. Gaan kijken en een stukje gaan rijden. Dat voelde een stuk beter, en nog veel belangrijker: hij zag er veel beter uit en er zaten onderdelen van een hogere kwaliteit op. Ik had dus mijn fiets gevonden! Een Koga Miyata Terraliner van aluminium met 27 versnellingen geheel afgemonteerd met Shimano Deore LX remmen en derailleur. Kortom, mijn stalen (of aluminium) ros heb ik.
Helaas was het daarna lange tijd te slecht weer om ook echt te kunnen gaan fietsen, maar dat is helemaal goed gekomen.

Hij is van mij

Hij is van mij

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie