Spullen verzamelen (Deel 1)

Dus, tijd om spullen te gaan verzamelen. In mijn vorige blog schreef ik over het vinden van een fiets, maar met een fiets alleen ben je er nog niet! Als eerste op zoek naar geschikte kleding. Omdat ik eerst wil weten of ik het fietsen wel leuk vind en of ik het wel vol ga houden, moet ik mezelf inhouden om niet meteen alles aan te gaan schaffen. Eerst maar eens een paar keer een stuk fietsen, kijken of ik het niet meteen al zat ben.

Spullen als kleding…

Om te beginnen maar eens wat kleding. Want ik wilde toch gaan fietsen!? Na wat tips van collega’s in de wind te hebben geslagen kwam ik uit bij Decathlon. Dus op naar de ArenA om eens wat te gaan passen. Dat is wel weer even wennen, een strakke broek aan met een soort van luier tussen je benen. Ook al is het nog behoorlijk fris fietsbroekbuiten, ik besluit toch alleen een korte broek te kopen. Ik weet hoe makkelijk ik het warm krijg en mijn benen konden vroeger veel hebben. Naast een wielrenbroek neem ik nog een goedkoop shirt met lange mouwen mee, een thermo ondershirt en een fietsjas met lange mouwen. Veel meer gepast, maar ik hou me in en hou het hier eerst bij. Ik had wel geluk met wat aanbiedingen en met een tas met mijn eerste setje ging ik de deur uit, afwachten tot de temperatuur me iets gunstiger leek om mijn eerste tocht te ondernemen.

… en schoenen

Wat ik wel echt nodig heb zijn fietsschoenen. Maar ik wil geen raceschoenen, dus ik kies voor een paar Shimano CT41 schoenen. Dit zijn wat meer tourschoenen waar je ook nog wel een klein stukje op kunt lopen. Ik koop er ook een paar click pedalen bij. Even lijkt het me eng, maar ik kan me ook meteen voorstellen dat het toch meer ontspannen rijdt. Later zal blijken hoe makkelijk je er uit los komt. Voordeel van deze pedalen is dat je ze aan de ene kant dus vast kunt klikken, maar aan de andere kant zijn het “normale” pedalen. Zo kun je er ook met gewone schoenen best even mee uit de voeten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie