Dag 20: Uitrusten (in de zon)

Jawel hoor! Na al die dagen fietsen kan ik nog lekker even uitrusten in Port-Louis. De camping is voornamelijk bevolkt met Fransen in hun campers, maar het is er prima vertoeven en het sanitair is kortgeleden geheel vernieuwd en het is er allemaal zeer netjes!

Daar is de zon!

img_20160625_091130-01_resized_0.jpegHet is fijn wakker worden met het zonnetje op de tent. De morgen begint op deze manier in ieder geval positief en dat zorgt dan weer voor het fijne vakantiegevoel. Ik begin met het koken van wat water voor een kop koffie. Daarna wandel ik het stadje door richting de bakker. Met het zonnetje er bij zorgt dat er voor dat ik echt het gevoel heb dat het vakantie is.img_20160625_094053-01_resized_0.jpeg

De markt wordt opgebouwd en er is wat beweging in het dorp. Misschien is het ook wel omdat het zaterdag is, maar het voelt in ieder geval heel fijn. De zon zal daar ook vast aan bijdragen. Natuurlijk ook het straatbeeld, wat rust uitstraalt en waar het echt Frans aanvoelt. Op de weg terug eet ik al mijn croissantje op en eenmaal terug op de camping ga ik er eens lekker voor zitten en maak ik gebakken ei met bacon. Vandaag mag ik eten wat ik wil en is het heerlijk genieten!

Zon == strand!

Het mag dan wel niet heel erg warm zijn, in het zonnetje is het prima uit te houden. Door de windrichting weet ik dat er op het strand een plekje is waar het ook goed uit te houden moet zijn en dus lig ik rond half 11 op Grande Plage. img_20160625_103453-01_resized_0.jpegIk ben lange tijd de enige gek die daar ligt te 529201620541.jpggenieten van de zon, maar aangezien ik niet weet wat de rest van de dag brengt wil ik pakken wat ik pakken kan. Het water is fris, maar ik heb er in ieder geval even met de voeten in gestaan! Als de zon even achter de wolken verdwijnt is het wat fris, maar lezend in mijn boek geniet ik met volle teugen. Maar je weet het nooit voor hoe lang, en helaas ondervind ik dat maar weer eens.

Als de zon verdwijnt en deze wat langer verborgen blijft, doe ik een paar stappen en dan zie ik dat er een grijs front aankomt.img_20160625_121132-01_resized_0.jpeg Helaas. Tijd om terug te gaan naar de camping. Dat is maar goed ook, er vallen namelijk ook wat spetters uit de lucht en ik besluit dan ook om maar even het dorp in te lopen om wat te lunchen. Het wordt een Galette complet (hartige pannenkoek). Ham, kaas en ei zitten er op en het smaakt me goed. Als tweede deel een crêpe met boter en suiker en daarbij een kop cappuccino.

Rustig aan

Als ik alles op heb is de zon ook weer terug. Ik pak mijn spulletjes weer en ga nu op een ander stukje strand kijken. pano_20160625_145413-01_resized_0.jpegHet is inmiddels weer eb geworden en ik loop even over de rotsen richting het water. Het is nergens glad en er is genoeg te zien. Er zijn hier ook mosselen te vinden en ik zie ergens ook nog een oester. img_20160625_145345-01_resized_0.jpegBest wel indrukwekkend om te zien hoe ver het water zich terugtrekt hier. Om te zwemmen vind ik het net een beetje te koud, dus ik kom niet verder dan de voetjes in de zee van vanmorgen. img_20160625_150102-01_resized_0.jpegRustig is het hier wel, en ik duik weer lekker in mijn boek.

Als de avond valt

Als ik terug ga is het al rond 18.30u. Ik ben inmiddels ongeveer de enige die nog op het strandje is en het water is al weer onderweg omhoog. img_20160625_183028-01_resized_0.jpegTijd om te douchen en daarna is het de bedoeling om wat te gaan eten in het dorp. Ik heb een restaurant gezien waar ze als menu van de chef gamba’s afgeblust met calvados hebben. Helaas is dat valse hoop. Ook al loop ik nog een rondje door het dorpje en kijk even bij een “uitvoering” van wat vermoedelijk de plaatselijke drumschool is. Ze spelen mee met een muziektrack op een plein in het dorp en het is wel eventjes leuk. Bij terugkomst bij het restaurant blijft dat gesloten, ondanks dat ik denk dat ik het toch echt goed vertaald heb dat ze open zouden moeten gaan.

Nouja, dan maar voor optie 2: Franse mosselen. img_20160625_203550-01_resized_0.jpegZijn die nou echt zo anders als de Zeeuwse die ik eerder deze vakantie had? Qua smaak maakt het niet zoveel uit, maar er zit wel wat meer ‘vlees’ in de portie die ik in Zeeland had. Ze serveren ze hier trouwens zonder sausje, maar wel met friet. Ik laat het me goed smaken. Als dessert neem ik de 3 mini desserts met een kop koffie. Heerlijke smaakjes! img_20160625_205948-01_resized_0.jpegZo komt er een einde aan mijn heerlijke dagje genieten en onspannen. Bij de tent ga ik nog even aan de slag met het anders inpakken van mijn tassen. Dat is voor de verhuizing van morgen wel zo handig. Daarna val ik toch snel in slaap.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie