876 KM: De helft of niet?

Volgens mijn berekeningen: 1722:2 = 861. Als ik dat zo zie ben ik over de helft, maar bij navigatie is het niet met me eens. Ergens klopt dat ook wel, ik moet soms ook extra kilometers rijden voor mijn camping. Dus nee, morgen ga ik pas over de helft, en dan lijkt het er dus op dat de 1800 gehaald zou kunnen worden, als ik niet een andere route naar huis neem, die afsluitdijk en westenwind zitten me een beetje in de weg. 

Lekkere nacht

Niet te laat gaan slapen en een niet te frisse nacht doen het goed. Slapen lukt prima, maar ik rij ook wel weer aardig wat kilometers. Rond 7u ben ik wakker, maar val toch nog even in slaap. Zie al dat mijn tent toch wat nat is. Beetje drogen, broodjes met een kop koffie halen, ontbijten en dan toch maar een beetje een natte tent inpakken, droogt vanavond wel. Net na 9u fiets ik weg
Meteen klimmen 

Tja, dat wist ik wel, maar toch.. Het is echt na 1km al beginnen. Als ik achterom kijk zie ik dat ik toch al wel een eindje omhoog ben, in de verte ligt het dorpje met mijn camping. 

Valt nog mee denk ik en dat gevoel blijft tot een km of 10. Het gaat langzaam omhoog over een oude spoorbaan die mooi glad geasfalteerd is. Je rijdt op een dijk en aan veel is te zien dat dit een oude spoorlijn was. 

Dan komt part 2,en die is wat pittiger. Maar dan zie ik een mooi korenveld met bloemen en stop ik even voor wat foto’s. 

Het is nog een stukje klimmen met daarna een lekkere afdaling, stukje klimmen en weer een lekkere afdaling als ik net iets te laat zie dat ik rechtsaf moet. Vol in de remmen en een stukje terug klimmen. Dan volgt er een heel stuk en bospad van steentjes. Tempo dalen zit er niet in en bewoning is hier ver te zoeken. Mooi is het dan weer wel. 

Meer grind en gravel

Vandaag wel meer stukken die niet verhard zijn. Maar ik ben ook nog steeds een beetje op weg richting een wat grotere fietsroute. Ook die spoorbaan was niet de laatste van vandaag. Helaas wel de laatste met glad asfalt. Over het algemeen gaat het lekker, het weer is iets minder warm en minder benauwd en dat is wel fijn. Het vele drinken blijft. Ik rij soms een stukje om voor iets fris en wat lekkers, maar ook voor een banaan.. 

Er zijn mooie uitzichten en bruggen voor verkeer maar ook voor de trein. Bij die laatste ga ik er net niet onderdoor maar plotseling stijl naar boven. Die zag ik niet aankomen. 

Daarna rij ik door en zit ik op een soort vlakte. Ik trap maar door en als ik een mooi plekje zie voor het dorpje Sommen (als ik het goed zeg) plof ik op een bankje en eet nog maar een broodje. 

Treinbaan met verrassing

Het is weer zover, nog een stuk over waar ooit eens een trein reed. Dan moet ik ineens rechtsaf, over een apart pad omhoog. 

Even verbazing en dubbel checken, ok; ik kan er ook omheen, maar ben toch wel benieuwd. Ik kom bij een aardedonkere tunnel, inderdaad, ook van de spoorlijn. Vol vleermuizen zeggen ze. Nou, ok, ga ik toch maar.. 

Ik rij er in en gelukkig springt er licht aan. Bijzonder is het dus wel! 

Op naar de Weserradweg

Jawel, die moet in zicht komen. De laatste 25 van vandaag zouden daar al over gaan. En jahoor, daar is de Weser. 

Het gaat stroomafwaarts, maar wel tegen de wind in. Toch hou ik er het tempo in, maar mijn voeten doen deze keer het meest moelijk. Laten ze daar nou wat op gevonden hebben! In de ankers weer en de voeten in het lekkere koude water. 

Ook even het stroompje daarnaast geprobeerd, maar dat was niet zo diep. 

Blijkt dat dit soort plekken er veel meer zijn langs de weserradweg. Mooi! Morgen wordt het weer 30+ dus daar kijk ik naar uit. 10km voor het einde nog even een hongerklop. Ik heb echt genoeg gegeten dacht ik, maar gelukkig zit er nog een banaan in de tas en nog een slok warme Apfelshörle.  

Camping struggles

Rond 15u ben ik op de camping die ik gepland had. Tent opzetten, wasje doen en nog even ontspannen. Toch weer met een koude Sprite. Omdat de was droogt aan een lijn aan mijn fiets, kan ik geen boodschappen doen. 

Maar als alles bijna droog is ga ik toch maar, het is al tegen 19u. De supermarkt is gigantisch maar ik weet wat ik wel. Eten moet ook nog, douchen en de afwas ook. 

Blog af en dan die laatste twee dingen doen. Op tijd naar bed en op tijd vertrekken, kijken hoe ver ik kom.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. die tunnel is cool nog nooit zoiets gezien

Geef een reactie