Fietstocht nummer 0 en 1

rondje_hei

Rondje hei

Eigenlijk moet ik mijn eerste fietstocht helemaal geen nummer geven. Hierbij is het dus tochtje 0 geworden. Het was een stukje rijden, meer om even te voelen hoe de fiets reed. Ik was op weg naar mijn moeder om daar wat te gaan eten, toen ik bedacht om even een rondje door te rijden over de hei. Ondanks de zeer dreigende lucht toch maar even gedaan.. Mijn fiets stond dus al even op me te wachten, maar het weer wilde nog niet echt meehelpen, en ik denk dat ik zelf ook nog wat aan het uitstellen was.
Het is veel lichter fietsen met deze fiets en je bereikt makkelijker een wat hogere snelheid. Helemaal niet voorbereid en in mijn gewone kleren reed ik in ruim 13 minuten mijn eerste 5 kilometer! Dat voelde goed dus tijd om mijn eerste doel wat verder weg te zetten: Lelystad!

Fietstocht nummer 1:

naar_lelystad

Naar Lelystad

Dat is meteen een heel stuk verder! Ik maak een afspraak om langs te gaan bij vrienden in Lelystad. Het is inmiddels 2 april en het wordt toch tijd om te testen of ik ook een langer stuk aan kan. Het is ruim 55 kilometer en ik ga uit van 2,5 uur. Het valt me mee en al slingerend door bossen en open stukken kom ik uiteindelijk na ruim 2 uur fietsen aan in Lelystad. Even uitpuffen hoor! Maar het was heerlijk, en het smaakt naar meer.
Ik heb gebruik gemaakt van Strava om mijn fietstocht in kaart te brengen. Mijn telefoon is warm, maar hij is nog maar net 40% leeg. Dat terwijl ik ook een heel stuk muziek heb geluisterd en Google Maps me de weg wees. Om nou ook nog terug te gaan fietsen gaat me op dat moment nog een beetje ver, dus later in de avond pak ik de trein naar Hilversum. Een geslaagde eerste lange afstand kan ik wel zeggen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie