Spullen verzamelen (Deel 2)

Zoals ik al schreef in het vorige bericht: het verzamelen kan beginnen! Voorzichtig begin ik met het maken van een lijst met spullen die ik nodig heb of denk te hebben voor ongeveer 3 weken fietsen. Omdat ik eerst ook een beetje wil weten wat me dat allemaal gaat kosten, maak ik een mooie spreadsheet met wat berekeningen.
Best wel schrikken hoeveel je nog nodig hebt! Ook veel dingen waar je eerst helemaal niet aan denkt, maar ook heel veel te leren. Vroeger vaak gekampeerd, maar er is veel veranderd. Globaal even wat dingen die ik opgezocht heb:

1: De routefietsroutes

Er wordt me al snel duidelijk dat er een hoop informatie te vinden is, inclusief aanklikbare kaarten. Veel sites linken allemaal uiteindelijk door naar Europafietsers.nl waar heel veel informatie te vinden is over fietsroutes door, jawel, heel Europa. Ik wil vanaf huis gaan beginnen en omdat ik hoop op mooi weer kies ik voor een route langs de kust. De Noordzee of LF1 route wijst me de weg langs de Nederlandse en Belgische kust, tot aan Boulogne Sur Mer. Dat is deel 1, maar ik vermoed dat ik wel verder kan komen dan dit stuk van 450 kilometer (ongeveer). Gelukkig sluit de route direct aan op een die verder door Normandië naar Bretagne loopt. Hoe ver ik dan ga komen weet ik nog niet! Maar ik ga niet heen en weer, de terugreis gaat per trein..

2: De tassen

Eigenlijk heel simpel, zou je denken! Nouja dat is het ook wel. Er zijn twee grote merken maar die merken hebben wel weer verschillende type tassen. Eerst kom ik uit op een klassieke tas van het merkeerste keus vaude Vaude: Deze tas bestaat uit twee zijtassen en een tas die daar bovenop, over de bagagedrager heen, aan vast geritst wordt. Veel opbergruimte, maar al snel een nadeel gevonden; ze zijn niet waterdicht en moeten met een hoes afgedekt worden als het gaat regenen. Aangezien de kans best groot is dat er wel eens regen gaat vallen in mijn vakantieperiode moet ik dus verder kijken.
Er zijn hele mooie tassen, super lichtgewicht, mooie sluitingen.. Maar aangezien ik nog veel meer nodig zal hebben moet ik een beetje op het budget passen.
Ik kom uit op tassen van eigenlijk het bekendste merk onder de fietsers (niet alleen voor vakantie) namelijk: Ortlieb. Deutsche grundlichkeit, oftewijl heel sterk en aangeraden ortlieb-logodoor iedereen. Maar wat een prijzen! Gelukkig is er naast de alom geprezen Ortlieb Backroller Classic ook een wat goedkopere variant die vooral wat extra’s als losse vakjes moet ontberen. Dit gaat hem dus worden, toch? De Backroller City. Ook de bevestiging aan de bagagedrager is wat ouder, maar het lijkt me prima om het eens mee te gaan proberen. Maar juist als je zoiets besluit en de laagste prijs gevonden hebt bij de grootse outdoor winkel uit Winterswijk (Obelink), vind ik nog een vergelijkbare tas voor achter bij Bever. Aangezien die in Hilversum zit en ik daar nog wel meer ga bestellen, gaat dat de achtertas worden, in het rood. Deze tas is de Vaude Sumo World Tramp H2O. Ik bespaar daarmee nog eens een hele 5 euro, maarVaude tas misschien is het de onvervalste Nederlander in mij; hij is in de aanbieding van 119,95 voor 69,95. In combinatie met de Ortlieb Frontroller City voortassen in het zwart en een stuurtas van de Decathlon heb ik zo mijn bepakking compleet. Oja, en die tassen voor komen dan weer te hangen aan een drager van Cordo. De keus daarin is iets kleiner aangezien mijn voorvork een vering heeft en niet elke drager daarvoor geschikt is.

In een volgend deel zal ik verder de zoektocht naar de tent, slaapuitrusting en overige benodigdheden uit de doeken doen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie