Kilometers maken!

Intussen heb ik heel wat kilometers gemaakt. Omdat ik dat niet elke keer los wilde plaatsen hierbij mijn gefietste rondjes.

Navigatie

Begin mei werd het eindelijk mooi weer. De hoogste tijd om dus ook maar eens te proberen hoe het is meerdere dagen achter elkaar een ronde te rijden. Mijn eerste rondje was er een via de N201 richting de Vecht en daarna linksaf en om de Loosdrechtse plassen weer terug naar huis. Sinds deze tocht gebruikte ik ook een navigatie op mijn mobiel met offline kaarten: Osmand. Hierin kun je GPX tracks laden waarna hij je de weg wijst, ook met spraak. Regelmatig ziet hij een scherpe bocht nog wel aan voor een afslag, maar gemiddeld is het een hele fijne manier van rijden. Op Fietsnet.be kun je heel gemakkelijk via fietsknooppunten een route maken en die dan weer laden in mijn telefoon. Zo ook dit eerste rondje dus:
6 Mei: Kilometers maken om de Loosdrechtse plassen

[notmobile]

powered by EndomondoWPlogo
[/notmobile]

[mobileonly]rondje loosdrecht[/mobileonly]

 

7 Mei: Meteen de volgende dag nog een stuk, nu de andere kant op richting Den Dolder, Bilthoven en over Lage Vuursche weer terug. Het is nog steeds allemaal in de buurt en leuk om te zien dat er veel plekken zijn die ik eigenlijk helemaal niet ken!

[notmobile]

powered by EndomondoWPlogo
[/notmobile]

[mobileonly]rondje denk dolder[/mobileonly]

 

9 Mei: Omdat het nu kan, plan ik mijn route zo dat ik “gebruik maak” van de wind. Aangezien het stevig waait neem ik een route die me eerst tegen de wind in door de bossen heen brengt en dan door de polder bij Eemnes weer richting huis blaast. Vooral de omgeving van de Soesterduinen is mooi en leuk fietsen, hier ga ik nog een keer naar terug.

[notmobile]

powered by EndomondoWPlogo
[/notmobile]

[mobileonly]ronde amersfoort[/mobileonly]

 

10 Mei: Ik heb in de avond nog wat tijd over en besluit na het werk en voor het eten eerst nog even op de fiets te stappen voor een klein rondje. Net voor het begint te regenen ben ik weer thuis. Mijn snelste uurtje fietsen.

[notmobile]

powered by EndomondoWPlogo
[/notmobile]

[mobileonly]rondje nederhorst[/mobileonly]

 

12 Mei: Na een dagje rust genomen te hebben stap ik aan het einde van de middag in een stralend zonnetje weer op de fiets. Ik heb een route gekozen die me via Eembrugge en daarna Eemnes weer terug naar huis moet brengen. Stom! Ik heb geen contant geld op zak (wel een portemonnee) en er zit in dit traject een veerpont. Je ziet aan mijn route dat ik dus een heel stuk weer rechtsomkeert heb gemaakt, zodat ik de Eem over kon steken. Lesje geleerd zullen we maar zeggen.

[notmobile]

powered by EndomondoWPlogo
[/notmobile]

[mobileonly]05 rondje Eembrugge[/mobileonly]

 

13 Mei: Het is bijna stormachtig vandaag. De temperatuur is gekelderd en er waait een stevige wind uit het noorden. Dus eerst die kant maar op en me dan langs het Noordhollands Kanaal weer zuidwaarts laten blazen. Ik heb hier helaas iets fout gedaan met Endomondo, deze heeft namelijk niet mijn gegevens bijgehouden. De route is makkelijk te reproduceren zodat ik toch nog een mooi kaartje kon maken.

[notmobile]

powered by EndomondoWPlogo
[/notmobile]

[mobileonly]rondje noordenwind[/mobileonly]

Ik heb in deze week dus heel wat kilometers gemaakt, al zeg ik het zelf. Ruim 250! Ook nog zonder noemenswaardige pijn of klachten, dus ik denk dat ik het wel aan kan 🙂

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie