Spullen verzamelen (Deel 3)

Omdat het nogal veel is wat er allemaal nodig is, neemt het zoeken veel tijd in beslag. Telkens als je iets gevonden denkt te hebben kom je weer een alternatief tegen dat eigenlijk ook onderzocht moet worden. Nouja moet, ik wil dat dan om zeker te weten dat ik de juiste keuze maak. Ik ga niet voor het duurste, maar soms wil ik wel iets deugdelijks hebben waardoor ik toch net wat hoger ga zitten in de aanschafprijs, met de hoop er langer plezier van te hebben.

3: De tent

Waar ik vooral veel alternatieven heb onderzocht was wel bij de tenten. Wat een hoeveelheid is daar te vinden. Eigenlijk was ik eerst aan het zoeken in Engeland. Op een of andere manier zijn

Vango Sabre 300 tent

Vango Sabre 300

de tenten daar goedkoper dan hier in Nederland. Als ik begin met zoeken kijk ik vooral naar tenten van Vango en via Amazon in Engeland scheelt dit best wel flink. Helaas zijn de tenten qua gewicht net wat te zwaar en wil ik eigenlijk iets wat onder de 3 kilo blijft. Ik switch telkens van wat ik wil. Denk ik de juiste tent gevonden te hebben, brengt een review me weer aan het twijfelen. Niet alleen dat, ook het met iemand hebben over de gemaakte keuze maakt me minder zeker. Kennelijk is mijn besluit dus toch niet zo vast als ik dacht. Eigenlijk zit ik gewoon wat te groot te kijken. Ik kijk tussen de 3 persoons tenten, terwijl ik toch echt alleen op vakantie ga. Heel vreemd is het niet, eigenlijk wordt er altijd erg optimistisch gedaan over de ruimte qua aantal personen. Ik zou me vreselijk opgesloten voelen in een 1 persoons tent. In een 2 persoons moet je elkaar echt heel erg lief vinden en voor lief nemen dat je bagage in de buitentent ligt. Dus voor 2 personen zoek je tussen de 3 persoons tenten.
Tweedehands durf ik niet en omdat ik nog niet weet of ik het wel ECHT leuk ga vinden, besluit ik hier niet te veel geld aan uit te geven.

Coleman-Aravis-2-fp

Maten Coleman Aravis 2

Uiteindelijk vind ik bij De Wit een mooie aanbieding van een Coleman tent. Hij staat al even op mijn lijstje, maar helaas gaat de prijs met 20 euro omhoog en kan ik die niet ergens anders goedkoper krijgen. Ze zijn er wel, maar dan hebben die winkels ze nooit op voorraad, welkom in 2016 zou ik zeggen!
De Coleman Aravis 2 wordt mijn onderkomen tijdens mijn vakantie. Niet super ruim, maar genoeg voor mij alleen. Hier vindt je mijn eerste ervaring tijdens het uitproberen van de tent.

4: Slaapspullen

Ik heb vroeger veel gekampeerd. Enige ervaring heb ik dus wel, maar na jaren verblijven in hotels of wat meer luxe kamperen is dit wel even wat anders. Geen verzorgde ontbijtjes, lopende buffetten met te veel keus of je eigen kamer waar je al je spullen bij elkaar hebt. Alles moet in die tassen passen. Dat is maar ongeveer 60 liter bij elkaar en gelukkig heeft de techniek niet stil gestaan. Als ik ga zoeken naar bijvoorbeeld een slaapmat wordt me al snel duidelijk dat het echt wel te doen moet zijn om dit klein en lichtgewicht te kopen. Daar staat natuurlijk wel een prijs tegenover, maar na een hele dag op de fiets wil ik graag goed slapen. Waarschijnlijk lukt dat sowieso wel als ik zoveel beweging heb gehad.
Maargoed, slaapspullen dus. Klein en lichtgewicht, maar wel warm genoeg. Oh en graag betaalbaar. Dat laatste lukte goed met een slaapzak, Nomad had mijn voorkeur, maar was niet geweldig leverbaar. Ik kwam op Deuter, een bekend Duits outdoor merk. Nog geen kilo, maar wel geheel synthetisch. Om hygiënische redenen en comfort heb ik daarom ook maar een katoenen (Egyptisch, want dat is zachter en lichter) lakenzak. Hopelijk zal ik het niet te koud en niet te warm hebben.

slaapmat

SeaToSummit slaapmat met AirSprung Cells

Als slaapmat wist ik al snel wat ik wilde: de SeaToSummit Ultralight Insulated Sleeping Mat. Een hypermodern matje wat door National Geographic als must have bestempeld wordt. 450 gram, opgevouwen niet meer dan Ø10 X 23cm. Door een celstructuur, genaamd Airsprung Cells moet dit heel goed liggen en nog zorgen dat je geïsoleerd ligt ook. Door het formaat makkelijk in te pakken dus. Meteen maar de bijbehorende JetStream Pump Sack (handpomp) aangeschaft zodat ik niet hoef te blazen. Bijkomend voordeel: Het matje gaat in de pomp zodat er geen ruimte verloren gaat. Van hetzelfde merk ook nog een hoofdkussen. Zo ben ik voorbereid op een goede nachtrust, ik ben benieuwd!

Leuke extra bij dit slaapmatje is dat ik er ook een stoel van kan maken. Je moet er wel weer wat los bij aanschaffen en goedkoop is het wederom niet, maar ik denk wel dat het zeer bruikbaar is. Of dat ook echt zo is? Ik ga dat testen bij het opzetten van de tent, dus de ervaring komt nog.

slaapmat stoel pomp

Verschillende manieren van gebruik

In het volgende stuk verdere ervaringen met het verzamelen van spullen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie