De tent testen

Aangezien het weer niet geweldig is op de dagen dat ik vrij ben, duurt het best lang voor ik eindelijk mijn tent kan testen. Pas op een zaterdag heb ik de tijd om dat rustig te doen. Omdat ik weet dat mijn moeder het wel leuk vindt om dit samen te doen vraag ik haar of ze mee gaat. We maken er een gezellige middag van en gaan naar het dagrecreatieterrein De Kuil, vlak bij de Lage Vuursche.

Is de tent windbestendig?

Eigenlijk kan ik dit meteen bevestigen. Het is wat benauwd en af en toe komt de zon door de wolken heen die met hoge snelheid voorbij geblazen worden. Het stoeltje dat ik eerder beschreef moeten we uit de wind houden omdat het anders wegwaait.
Ik heb eerder deze week thuis al de tent even uit de verpakkingtentbinnen gehad en gecheckt of er niks raars mee was en alvast het grondzeil een beetje op maat gemaakt.
Er zit niet een heel duidelijke beschrijving bij, maar het is heel logisch. Wel makkelijk is dat de binnentent gewoon in de buitentent vast kan blijven zitten. Kwestie van stokken in de de daarvoor bestemde tunnels schuiven en eerst aan de achterkant (tent03het breedste stuk) twee haringen de grond in schuiven en daarna de hele boel aan de smalle kant straktrekken. Zo staat de tent al, het is nu een kwestie van meer haringen in de grond en zorgen dat de tent mooi strak staat. Het is even puzzelen, maar hij staat er mooi bij en ik kan binnen gaan kijken hoeveel ruimte ik heb. Nou, niet veel! Rechtopzitten gaat eigenlijk net niet (85cm hoogte maar) en in de lengte past het ook maar net. Maar het gaat alleen wel goedkomen! De Coleman Aravis 2 stelt me niet teleur op het eerste gezicht, afwachten hoe ik daar na 3 weken intensief gebruik over denk.tent04

Accessoires testen

Ik blaas ook voor het eerst mijn lichtgewicht matje op. Best wel spannend, ligt het echt zo goed als gedacht? Bij Bever heb ik alleen op een iets duurder model gelegen. Maar het werkt wonderwel! Ook al lig ik op mijn zij, ik raak de grond tent06slaapmatniet. Het kraakt wel een beetje, maar daar ga ik geen last van hebben. Ook het kussen is een hele fijne ondersteuning.
Om van het slaapmatje een stoeltje te maken is wel even puzzelen, maar het zit wonderlijk lekker en ontspannen. Prima om na een dag fietsen in de avond even te ontspannen en een stukje te lezen op mijn e-reader.
Het eerder al snel op maat gemaakte grondzeil maak ik nu zo goed als het gaat op maat zodat mijn tent ook aan de onderkant een beetje extra beschermt is. Op deze manier heb ik ook in de bergruimte een beetje een vloertje.

Opbergen maar weer

Hij stond stevig, ik weet nu hoe het moet en zal het straks helemaal alleen moeten doen. Maar denk dat dat steeds sneller gaat als ik het wat vaker doe. Moet gaan lukken als ik bijna 3 weken op pad ben.
Als de tent weer netjes in zijn tas zit, gaan we lekker een pannenkoek eten bij de Vuursche Boer, al meer dan 30 jaar komen we daar zo nu en dan voor een overheerlijke pannenkoek. Het is lekker op het terras en de pannenkoek met gerookte zalm smaakt overheerlijk. Missie tent testen is geslaagd!

Pannenkoek zalm

Heerlijke pannenkoek gerookte zalm

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie