Dag 1, Hoek van Holland

Daar zit ik dan, voor mijn tentje! Ik heb het gehaald en daar ben ik wel een beetje trots op. Het waren nog wat meer kilometers dan gedacht. De teller stond stil op 114 kilometer.

Mazzel!

Ik heb mazzel gehad met het weer. De hele dag heeft het zonnetje geschenen en was het strakblauwe. Bij vertrek was het eerst nog een stukje bekend terrein, maar na Tienhoven was het linksaf het onbekende tegemoet. Toch was er in dat eerste stukje nog wel een mij geheel onbekend stukje natuur. Wat prachtig, stil en heeeeel smal.
Mijn weg leidde door veel weilanden en ik had soms nog wel wat moeite met de navigatie. Ook Endomondo, mijn trackingapp, liet me bij Bodegraven in de steek.

Smalle paadjes

p1020505_resized_0.jpgVoor Bodegraven voert een stuk van het fietspad langs de Oude Rijn. Zo smal dat ik hoop niemand tegen te komen, 50cm naast me is het water. Het is wel heel mooi en rustig en gelukkig leer ik mijn fiets steeds beter kennen met mijn huidige bepakking. Ik lunch bij een picknicktafel na ongeveer 56 kilometer fietsen.
De smalle paadjes kom ik later weer tegen. Ik moet ergens een stuk omfietsen omdat het broedseizoen is. Op gevoel kies ik een andere route, maar mijn navigatie probeert me steeds terug te sturen. Stug doorgaan, en ik kom op weer op de goede weg. En wat voor één! Langs een kanaaltje voert de weg me verder. Ik stop even als ik een vlonder zie waar ik even op kan zitten. Schoenen uit en even de voetjes in het water!img_20160606_164324_resized_0.jpg

Laatste stuk

De laatste 20 kilometer is het wel echt aftellen. Ik voel mijn benen. Door het tempo er in te houden (die cadansmeter heb ik niet voor niets) hou ik het vol. Rond 18.30 kom ik aan op de camping in Hoek van Holland. Tent opzetten gaat goed, het is heel even puzzelen weer maar in 20 minuten staat hij. Later blijkt dat ik mijn tentje niet helemaal op de juiste plek heb staan.img_20160606_192945_resized_0.jpgIk hoopte nog wat gezonds te kunnen halen bij de supermarkt op het terrein, maar die is om 18u al dicht. Dan maar de meegebrachte instant pasta Carbonara. De spekjes zijn er maar het zijn er niet veel. Toch smaakt het me best na een hele dag actief zijn. Tijd om te douchen en dan zal ik er wel vroeg inkruipen. Morgen Zeeland in, maar ik vermoed iets minder kilometers 🙂

Tot morgen!

[notmobile]

powered by EndomondoWPlogo

[/notmobile]

[mobileonly]562016221110.jpg
[/mobileonly]

[notmobile]

powered by EndomondoWPlogo

[/notmobile]

[mobileonly]562016221038.jpg
[/mobileonly]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie