657,1 KM: Enjoy the sun! 

Denk dat ik hier heel erg aan toe was, de rustdag. Ondanks dat ik die dag verder bijna helemaal gepland heb, maar dat komt omdat er op een dag rust ook dingen moeten gebeuren. 

Rustig aan

Ik begin rustig. Het is me eindelijk gelukt en flinke nacht te maken, wel 9u vannacht. Het is fris en vochtig. Er hangt een flinke mist als ik vroeg in de morgen het toilet bezoek, maar ook als ik daarna rond half 9 echt wakker aan het worden ben is mijn tent goed nat, van binnen en van buiten. 

De zon komt er dan inmiddels op en de temperatuur zorgt er voor dat ik er snel uit ben. Deze keer geen broodjes voor ontbijt maar eens een instant havermout papje met rode vruchtensmaak geprobeerd. Prima te doen! 

Toerist spelen

De zon wordt al lekker warm en ik loop richting het stadje om eens even rond te kijken en daarna wat boodschappen te doen. Schlitz is een mooi stadje waar in het centrum vooral oude huizen staan, voornamelijk vakwerk. 

Veel is in de oude staat en het oogt in de felle ochtendzon heel rustig en lieflijk. Het oude centrum is binnen en op de stadsmuur gebouwd. 

Eén van de torens is te bezoeken en dat doe ik maar eens. Nooit eerder gedaan in de keren dat ik hier was. 

Fijn uitzicht

Het is even zoeken, maar als ik op een bel druk komt er een lift naar beneden. Een oudere man bedient de lift en verteld onderweg naar boven over de geschiedenis van Schlitz. Voor mij wat lastig te volgen. Hij heeft het verhaal duidelijk al vele malen opgelepeld en het lijkt een machine die niet geweldig verstaanbaar zijn verhaal doet. Pas als ik vertel dat ik vaker hier ben geweest komt hij een klein beetje los. Het uitzicht daarentegen is prachtig van bovenaf. 

Het lukt me on en best wel aardige 365 graden foto te maken, die op de website niet geweldig te zien zal zijn. Ik probeer een goede versie ergens neer te zetten. 

Verder..

Even de kerk in.. 

De toren nog op de foto 

En dan een boodschappen doen. Op weg terug heb ik al wel weer trek gekregen (het is inmiddels tegen 12u). Op het terras bij bakker Happ (dat terras was er vroeger nog niet) geniet ik van een flinke cappuccino met een stuk koek met rabarber. Lekker fris bij deze temperatuur. 

Ik neem brood mee voor de middag en ga terug naar de camping. 

Middag in vogelvlucht en rust

Tijd om een wasje te doen, ook dat hoort er bij op een rustdag. Als die draait ga ik genieten van de zon het zwembad en een boekje. 

Was klaar? Mooi moment om ook nog wat te lunchen en daarna weer terug naar waar ik vandaan kwam, boek en handdoek. 

Voor ik er erg in heb is het 19u, toch tijd om wat te eten te halen en even wat bij de tent te rommelen. Het is heel simpel vandaag. Een heerlijk stuk zalm met een salade en het restje brood van vanmiddag. 

Daarna ruim ik mijn tassen een beetje opnieuw in en schrijf ik deze blog. Nog even douchen en dan zit mijn vrije dag er al weer op. 

Morgen weer zo warm, dus ik probeer op tijd te vertrekken. Of ik er klaar voor ben? Ik laat het je morgen weten! 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

Geef een reactie