Dag 9: Laatste keer Noordzee

Ik begin rustig aan vandaag, op de planning staat slechts 52 kilometer van Eu naar Gueures. Dat het net anders loopt wist ik toen nog niet.

Het regent, het regent, mijn tent die is nog nat

Wakker worden met regen op je tent. Helemaal niet zo erg normaal, maar wel als je in moet pakken. Ik berg al mijn spullen alvast op in de tassen, terwijl ik ook wat langer blijf liggen als normaal. Lekker rustig aan doen, gister was toch een wat grotere afstand dan gedacht. Droog haal ik bij de bakker in het dorp een meergranen stokbrood en een klein volkorenbrood en als het net weer begint te spetteren ben ik terug. Opgesloten in mijn tent eet ik en zorg voor de voorraad voor onderweg. Het is al snel weer droog en af en toen een zonnetje, dus ik bepak mijn fiets, maar echt drogen wil de tent niet. Afgenomen met een doek gaat ie toch mee op de fiets. Het is na 11u als ik vertrek.. 1020820-01_resized_0.jpeg

Omhoog en een mooi ommetje

Ik wist het al, meteen na vertrek weer een klim van ongeveer een kilometer. Hij valt me mee, niet zo heftig als die van gister. Boven aangekomen is het een heel stuk recht tegen de wind in, zoals wel vaker vandaag. In de verte zie ik een regenbui aankomen en voor de eerste keer pak ik me een beetje in. Dat wil zeggen, een hoes over mijn stuurtas en mijn regenjack aan. Dat laatste had ik gister al moeten doen. Met dat jack aan rijdt het in de wind heel veel prettiger. Mijn bovenlichaam blijft in ieder geval lekker warm en daardoor gaat het met de benen ook fijner. Na de afdaling kom ik op een splitsing, door met de route of even heen en weer naar het strand en de kalkrotsen. Ach, er staat toch maar net 50 op het programma en 2,5 km naar Criel sur Mer. Alleen dat sur Mer moet je met een korreltje zout nemen, in het plaatsje staat namelijk het volgende bordje: Criel Plage 2,3 km. Ik ben nou toch op weg en trap maar even door. Dat is maar goed ook. Het trekt open als ik de kust bereik en de kliffen zijn weer indrukwekkend. Paar foto’s en even genieten en dan de weg weer terug.1020807-01_resized_0.jpeg1020806-01_resized_0.jpeg1020812-01_resized_0.jpeg1020816-01_resized_0.jpeg

Zou ik niet…

In mijn voorbereiding heb ik nog gedacht om de route langs de kust te rijden vanaf hier of vanaf Dieppe, maar na die heftige klim gister weet ik dat ik dat beter niet kan doen. Ik heb gewoon niet genoeg ervaring daarmee en probeer eerst dit maar eens te volgen. Ook omdat in mijn routeboekje staat dat er een mooi fietspad is aangelegd richting Le Havre, maar dat het pittige klimmen zijn. Ook omdat het weer niet fantastisch is en de wind uit de verkeerde hoek komt doe ik dat dus maar niet. Als ik mijn route weer oppik weet ik het zeker. De pittige klim van 1km gaat goed, maar het is gewoon lekker puffen.1020819-01_resized_0.jpeg

Af en aan

Maar, voordeel, er komt ook altijd weer een afdaling. Wel weer tegen de wind in, maar soms wordt die tegengehouden door een bossage, en zeker als het zonnetje schijnt is het dan fijn fietsen. Je komt mooie uitzichten tegen en het is heel rustig. Het verkeer gaat nogsteeds met een ruime boog om me heen en ik voel me veilig op de weg. Ik haal even een kaasbroodje bij een bakker en eet die op in een bushokje. Daarna klim ik weer naar boven. Daar staat een ruïne en als mooi excuus stop ik even voor een foto. 1020824-01_resized_0.jpegDeze omgeving staat vol met tarwe en er is veel plek voor runderen. 10% van de gehele Franse productie hiervan komt uit Normandië. Een stuk verderop staat een prachtig vakwerk huis.1020827-01_resized_0.jpeg Deze colombage manier van bouwen is bekend in deze streek. Dat ga ik dus nog vaker tegenkomen, maar het plaatje met vers groen en een mooie lucht kan ik niet laten schieten. Het verschil tussen huizen hier is enorm. Soms zijn er wijken met grote moderne huizen, ook in de kleine dorpjes, dan weer vervallen boerderijen die nog wel gewoon bewoond worden. Het is echt vanalles wat.

Het laatste stuk

Mijn navigatie geeft aan dat het nog maar 5km is naar de camping, en dat is grotendeels afdalen. Nog even een stop voor een geweldig panorama, vooral door de lucht die steeds verder lijkt open te trekken.pano_20160614_151749-01_resized_0.jpeg Op de camping in Gueures staat het vol met stacaravans en overige caravans, maar als kampeerder heb je de mooiste plekken, aan het water met naast de tent een picknick tafel. Ik zet mijn tent op en was mijn bezwete kleding, misschien kan ik die droog krijgen… Als ik dan boodschappen ga doen weet ik dat ik teveel gehoopt heb, ik krijg een bui over me heen. Ik dacht dat ik maar 3km van de winkel zat, maar het is ruim 7 en gaat nog omhoog ook. Wel een mooie route, speciaal fietspad aangelegd en super strak. De weg terug gaat heel veel sneller, wind mee en berg af. Wel lekker om even te fietsen zonder bepakking. Bij de tent is het tijd om te eten. Ik richt nog wat verder in en ga aan mijn blog. Douchen doe ik zo, hopelijk krijg ik mijn handdoek droog, misschien moet dat maar even in een droger. Zien we morgen wel weer. Dan weet je ook of ik voor 60 of 100 kilometer ben gegaan, wat denk je dat het wordt?

[notmobile]

powered by EndomondoWPlogo

[/notmobile]

[mobileonly]5142016204934.jpg
[/mobileonly]

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Dennis schreef:

    Wat een kanjer ben jè vriend. Diep diep respect. Suc6 kerel.

Geef een reactie