Dag 13: Grijs, nat en zon

De dag begint gelukkig weer droog. Gelukkig is de tent aan de buitenkant helemaal droog gebleven en aan de binnenkant droogt ie snel als er even een zonnetje is. Ik haal mijn 2 bestelde baguettes tradition bij de receptie om 8.45 en eet die voor mijn tent op.img_20160618_090043-01_resized_0.jpeg Omdat het grijzer aan het worden is pak ik daarna maar in en rond 10 uur zit ik weer op de fiets.

Fris en weer een bos

Het is fris vanmorgen. Zeker in het bos wat ik meteen weer inga is het maar netaan lekker in een korte brooek en lange mouwen. 14,1 graden zegt mijn fietscomputer. Ik weet niet wat die fransen hebben met hun wegen door het bos, maar die zijn kaarsrecht en eigenlijk is dat best saai. Doe mij maar lekker bochtige weggetjes.1020935-01_resized_0.jpeg Aangezien het wel aardig omhoog gaat nog vanmorgen heb ik het al snel warm genoeg. Maar als er dan een langere afdaling komt, minder ik toch even vaart om mijn regen/windjas aan te trekken. Dat scheelt! Veel lekkerder warm blijf ik dus die hou ik heel lang aan.

Laatse klimmetjes

Vandaag zijn ook de laatste paar echte klimmen, alhoewel, ik heb er morgen nog één puist in staan, maar dat is te overzien. Vandaag zelfs een officiële col! Al valt daar weinig aan te zien.. 1020936-01_resized_0.jpegDoor het frisse en grijzige weer ben ik minder snel geneigd om te stoppen. Doe ik wel hoor, ik moet immers ook eten. Als ik dan ook zie dat er verderop een pittige klim van 1,5km aankomt (na ongeveer 1,5u fietsen) stop ik toch even. Ik verbaas me weer hoe uitgestorven het overal is. Op de foto is net de kapperszaak niet te zien maar er zit toch echt iemand!1020937-01_resized_0.jpeg Afijn, die klim is inderdaad pittig maar hij gaat wel lekker. Daarna is het ook lekker afdalen. Ik daal vandaag sowieso meer af dan ik klim, dus het tempo zit er ook iets meer in. Na een stop voor wat lekkers en een koude Cola draai ik de bocht om en is de weg ineens nat, maar ik heb geen druppels gehad. Verderop is het weer lichter, nouja doortrappen maar.1020939-01_resized_0.jpeg

Mooi plaatsje, maar ook weer stil

Voor het eerst deze rit leidt de route me naar een plek die doodloopt. Niet goed opgelet, er stond een bordje bleek later. Als ik het goed heb wordt hier een nieuw stuk spoor voor de TGV neergelegd en de weg is daardoor een stukje omgelegd. Even verderop kom ik de Sarthe weer tegen.1020945-01_resized_0.jpeg Voor de laatste keer steek ik deze over bij het plaatsje Parce-sur-Sarthe.1020946-01_resized_0.jpeg In het plaatsje zelf is het ook weer doodstil, het zal wel door het weer komen. Ik rij over de Sarthe en bij de brug word ik verwelkomd in Anjou. 1020943-01_resized_0.jpegBeetje vreemd want volgens mijn gids zitten we echt nog in het departement Sarthe. Ik rij er nog een stuk langs en heb nog een mooi uitzichtje, al zijn de grijze luchten wel echt saai 😉 1020947-01_resized_0.jpeg Waar ik in de ochtend nog denk dat ik niet echt lekker opschiet gaat het daarna ineens snel. Het tempo zit er wel lekker in en ik trek mijn regenjasje maar eens uit als ook langzaamaan de zon zich laat zien, mischien te laat want het jasje eronder is helemaal nat… Meteen tijd om voor de laatste 23 kilometer nog even te stoppen en wat te eten. Het is net 14u als ik weer op de fiets stap. Helaas is het kort daarna al weer gedaan met de zon, het gaat zelfs regenen.

Regen richting Durtal

Die regen is flink ook en dat in de laatste 10 kilometer. Als mijn navigatie stil wordt weet ik al hoe laat het is, hij is weer gecrashed. Mijn telefoon wordt nogal warm en soms gaat ie dan gewoon maar uit. Nog even iets om te onderzoeken, zeker als het buiten ook wat warmer gaat worden. Met natte schoenen, maar eigenlijk verder alles droog rij ik de camping op, gelijk met een ouder stel die ook de route (deels) fietsen maar dan in de andere richting. Ik blijf 2 nachten, ik vind dat ik een dagje rust verdiend heb. De camping van Durtal ligt an le Loir, dus nog niet de Loire. Het is ook echt mooi geweest voor vandaag. Net vtussen twee buien door heb ik mijn tentje staan. Gelukkig is die tweede bui maar kort en klaart het daarna helemaal op. Ik ga lekker douchen en hang (ondanks dat ik morgen alles ga wassen) mijn kleding te drogen. Dan loop ik naar de supermarkt, dat is weer eens een andere beweging dan fietsen. pano_20160618_174517-01_resized_0.jpegOnderweg passeer ik de brug over le Loir en even verderop een kunstig stukje werk voor het EK voetbal waar ik heel weinig van mee krijg. img_20160618_184141-01_resized_0.jpeg

Diner in de zon

img_20160618_185731-01_resized_0.jpegTerug op de camping staat mijn tent mooi in de zon. Ik ga er midden voor zitten om mijn maaltijd te maken. Nouja, maaltijd… Ik heb gekozen voor een lekker stuk rundvlees (goed voor de eiwitten) en een salade met groenten.img_20160618_191734-01_resized_0.jpeg Geen ingewikkelde dingen, maar het smaakt me heel erg goed. Glaasje cider er bij en een lekker dessert! Dat is even heerlijk genieten. Intussen plan ik ook een beetje de rest van mijn vakantie en kijk even vooruit. De plannen zijn nu eigenlijk wel rond en ik weet wanneer ik waar moet of wil zijn. Hoe dat loopt? Dat merk je de komende week wel. Ik tik mijn blog en dan is de dag zo al weer om. ruim 80 kilometer op de teller weer en morgen even iks. Nouja stukje door Durtal wandelen en lekker ontspannen. Vast wel weer wat te melden dan, dus: Tot morgen!

[notmobile]

powered by EndomondoWPlogo

[/notmobile]

[mobileonly]5182016213834.jpg[/mobileonly]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie