Dag 14: Zondag rustdag part 2

Het is dus wel iets wat terugkomt, de zondagsrust. Alleen nu is het ook het weer dat me meer aanstaat. Het begint wat grijs en fris in de ochtend, maar rond ontbijt-tijd is het open getrokken en kan ik lekker in de zon aan het ontbijt beginnen.img_20160619_090840-01.jpeg

Lekker rustig aan

Ik heb al op de fiets mijn stokbrood gehaald bij de bakker en teruggekomen op de camping water opgezet voor koffie! Uitgebreid ontbijt met een gebakken ei met bacon.img-20160619-wa0000-01.jpeg Op een rustdag wel lekker blijven eten natuurlijk. Aangezien de verpakkingen niet heel klein zijn bak ik meteen ook voor de middag, scheelt dan weer. Zoals gezegd zit ik in een heerlijk zonnetje. Nu het toch rustdag en mooi weer is was ik meteen wat kleding, is dat ook weer schoon voor mocht het weer wat minder blijven. De verwachtingen zijn nog zeer onzeker, dus liever maar doen. De wasmachine is 4 euro, maar in de tussentijd kan ik gewoon lekker zitten en in mijn boek lezen.

Let the sun shine

De zon is er grotendeels van de ochtend en ik kan zelfs zonder shirt lekker bij mijn tent zitten lezen. Het is duidelijk een wat mindere zomer tot zover. Nederlanders die hier ook staan hebben de afgelopen weken ook veel minder zon gehad dan andere jaren. Voor mij wel jammer, want een beetje meer zonneschijn houdt de moed er wel beter in. Ook de was is blij met de zon. Binnen 2 uur is alles droog en zit weer netjes in de tas of ligt klaar om morgen weer aan te trekken op de fiets.

Hoe bevallen de spullen?

Deze vraag krijg ik meerdere keren gesteld. Over het algemeen ben ik zeer tevreden, maar er kunnen wel dingen anders of beter. Er zijn ook dingen waar ik echt heel erg blij mee ben, en dat is ook wel leuk om te merken. Met mijn lichaam gaat het goed, geen problemen meer met mijn knieën en de pijn aan de billen is na 1,5 week ook wel over. Het zou best met wat minder spullen uit kunnen blijkt, of net andere spullen. Qua T-shirts bijvoorbeeld zijn er eigenlijk maar 2 die ik draag, buiten het fietsen om. Deze zijn van Merinowol in combinatie met een polyester. Na wassen zijn deze ook zo weer droog en ze gaan nooit ruiken! Eentje er bij en dan heb je eigenlijk wel genoeg shirts met dit soort weer. Bijna elke avond gaat mijn donsjasje aan. Ook al is het vochtig, deze neemt het vocht niet op een voelt lekker warm aan en is ook winddicht. De tassen en mijn fiets zijn ook prima en het kooksetje bevalt ook goed.

Wat zou er dan anders moeten?

De tent. Hij is fijn en licht, maar niet handig. De spullen liggen aan beide kanten en dat is altijd ordenen. Daarnaast kan ik binnen niet zitten, de binnentent is daar net te laag voor. Ook de ventilatie is onvoldoende, de tent is altijd flink nat aan de binnenkant in de ochtend. Ook is het handiger om meerdere kleine microvezel handdoeken te hebben, naast een grote. Die dingen nemen goed veel vocht op een drogen snel. Mijn kookgerei mag ook wat steviger. De spatel smelt en is niet stevig en met de tang is geen kracht te zetten. Ook het bord en de kom zullen een volgende keer vervangen worden door een slimmer exemplaar. Genoeg dus om uit te zoeken voor een volgende keer, want die gaat er denk ik wel komen, al weet je nooit wie je tegenkomt…

pano_20160619_150348-01.jpegDe middag

Als ik geluncht heb ga ik even op de fiets het dorpje in om wat rond te kijken. Alleen een paar spullen op het stuur en een klein stukje fietsen toch maar op mijn rustdag. Durtal is de belangrijkste plaats in deze streek en er is een mooie kerk,pano_20160619_151146-01.jpeg mooi kasteel (waar je ook kunt slapen á 129 euro per nacht)img_20160619_150714-01.jpegimg_20160619_150809-01.jpegpano_20160619_151609-01.jpeg en over de brugimg_20160619_151830-01.jpeg een oude wijk met wat mooie huizen. Op de fiets ben ik er zo doorheen, maar er even op uit is wel lekker.pano_20160619_152322-01.jpeg Daarna maak ik mijn fiets schoon en neem vooral de tandwielen en ketting goed onderhanden, die moeten nog een kilometer of 500 mee, graag zonder problemen, want dat hebben ze nu ook nog niet gegeven. Nog wat lezen en voor ik het weet is de middag weer voorbij. Vanavond staat er entrecote op het menu, afhalen op de camping, met friet en ik had al ratatouille uit blik gehaald. Later op de avond nog even scheren en ik kan er weer even tegenaan hoop ik. Op de planning voor morgen staat 115 kilometer, grotendeels vlak, naar Ancencis. Alleen het weer… De hele dag staat er lichte regen in de vooruitzichten. Hoe dat gaat? Dat lees je morgen weer.img_20160619_152006-01.jpeg

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie