0,2 KM: Kilometers maken

Omgeving Baambrugge

Je kunt wel het idee hebben om weer zo’n stuk te gaan fietsen, maar dat gaat naar mijn idee niet als je niet getraind hebt. Nou heb ik het afgelopen jaar nog best wel wat uren op de spinningfiets gezeten en durf ik te zeggen dat mijn conditie wel in orde is. Kilometers maken dus.

Maar dan de fiets..

Het wordt even wat anders als je dan op je eigen fiets gaat zitten, dat voelt ergens toch anders. Maar het weer wilde niet echt meewerken en pas later in het voorjaar kreeg ik de zin weer om mijn fiets te pakken en buiten te gaan fietsen. Maar als je dan weer op weg bent is wel te merken dat het wat makkelijker gaat als vorig jaar. In maart al wat kilometers gefietst en zeker de laatste weken aardig wat kilometers gereden.

Lange afstand

In de buurt van Nieuwkoop: tussen de schapen door

Eén ding weet ik nog heel goed van vorig jaar. Toen vond ik het al heel wat dat ik 60 kilometer had gefietst op een dag, maar de ruim 100km op vakantiedag 1 was toch even een ander verhaal. Dus dit keer ook wat langere afstanden als training (84 maximaal) .

Na 80 kilometer een heerlijke burger 🙂

Ook een paar keer een dagje strand op de fiets gedaan. Totaal dit voorjaar ruim 700 kilometers gefietst, waarbij ik in totaal 27 uur op de fiets heb gezeten.

 

Wat kom je toch op leuke plekken! Er is zoveel te zien, zelfs nog in de omgeving van huis. Dus steeds een andere route proberen te vinden. Maar ook een vaste ronde, ruim 30 kilometer om de Loosdrechtse Plassen. Dat was makkelijk te plannen, even anderhalf uur over: rondje fietsen. Ook wel eens even een avond ritje, waarbij het me één keer lukte om het gemiddelde ook boven de 30km/u te houden.

Oostvaardersplassen

Vlak buiten Abcoude

 

Leuk om te kijken wat ik heb gefietst? Een deel van mijn routes staan in mijn profiel van Ridewithgps.com

Fietste ik vorig jaar nog met Endomondo, dit jaar ben ik weer terug bij Strava. Zeker omdat daar nu een paar leuke extra’s in zitten en ik even minder belang hecht aan mijn calorieverbruik. Eén van die leuke functies is dat ik ongeveer een uur na afloop van mijn rit een mail krijg met een videoanimatie van mijn gereden route.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Vince schreef:

    Die animatie is inderdaad wel cool!

Geef een reactie