223 KM: soms een beetje om

Wat heerlijk, slapen in een goed bed en dan ook nog eens heel goed verzorgd worden. Mooi mazzel dat ik dus bij mijn oom en tante kon blijven logeren. Vanmorgen ook weer voorzien van een fietsontbijt a la Ian: scrambled eggs en overheerlijke cappuccino.

Samen op pad

Omdat Ian ook een fervent fietser is hadden we eerder al afgesproken om vandaag samen een stuk op te fietsen richting Duitsland. Het is even voor 10u als we opstappen. We hebben afgesproken om mijn route als uitgangspunt te gebruiken, maar omdat hij de omgeving kent zullen we daar ook gebruik van maken om zo niet steeds langs drukke wegen te rijden. Het begint goed vandaag, de zon schijnt en de temperatuur is zeer prettig om in te fietsen.

Al best snel fietsen we Duitsland in, maar daar is niks van te zien. Tenmiste, niet in de zin van een bord ofzo, maar wel het verschil in bebouwing en fietspaden.

Beetje om

We gaan meestal goed, maar soms gaat het ook mis. Omdat Ian op een racefiets rijdt moeten we zo nu en dan een andere route verzinnen om toch op de juiste plek uit te komen.

Met van die dunne bandjes wil je ook niet over een zandpad of te lang over een pad met stenen. Der omgeving is mooi en nog best wel groen.

Het plan was om tot Rheinsberg samen te fietsen, maar door het omrijden staat de teller al op ruim 65 als we in Alpen aankomen. Tijd dus om te gaan lunchen.

Een lekkere ommelet met een kop koffie en we kunnen er beiden weer tegenaan, zei het dat we wel beide een andere kant op gaan, Ian terug naar huis en ik op weg richting de Rijn.

Alleen op de fiets

En dan zit ik dus weer echt alleen op de fiets, in Duitsland.. De weg is nu makkelijker te vinden en in de verte zie ik het ruhrgebied al zijn opwachting maken. Een dikke witte stoomwolk zie ik meerdere keren boven de bomen uit komen.

Even later sta ik dan ook aan de oever van de Rijn

Deze zal ik de komende dagen volgen. Ik sta hier een eindje boven Duisburg en bij Koblenz zal ik deze pas weer verlaten.

Zo eigenwijs

Het gaat goed, meestal.. Soms denk ik dat ik het beter weet als mijn navigatie en eigenwijs als ik ben ga ik dus een paar keer toch weer omrijden. 109 kilometer wordt dan al snel nog wat meer. Nouja, doortrappen maar op zoek naar de camping.

Is het dan altijd mooi? Nee, zeker niet. Sommige stukken rij je haast tegen de fabrieken aan, zoals hierboven, maar dan ineens is het weer helemaal groen.

Kamperen!

Dan is het rond 17u zover, ik kom aan bij de camping en ik moet mijn tentje voor het eerst weer opzetten. Dat lukt makkelijk en na een verfrissende douche is er dan nog maar 1 ding wat vandaag echt moet: eten! Dat is wel ff schrikken, want de dichtstbijzijnde supermarkt is nog 5 kilometer verderop.. Ik maakte toch nog niet genoeg kilometers…

Mijn eerste potje is een bijna kant en klare rijst met een verse tomaat en een rode paprika erdoor. Met een lekker stuk rundvlees smaakt dat prima. Tijd om mijn blog te schrijven en even te kletsen met een een Nederlandse man die de hele Rijn afvaart per kano, respect hoor!

Ook meerdere fietsers hier en zowaar laat de zon zich ook nog even zien. Op naar dag nummer 3, welterusten!

En natuurlijk nog de video van de dag:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Gaat dus goed, eten ziet er lekker uit en wat gezellig dat Ian lekker mee reed

Geef een reactie