294 KM: mag het ietsje minder zijn? 

  1. Zo, dat was dus weer in een tent slapen. Meteen ook zo’n nacht, wacht wat werd het koud. Zelfs mijn donsjasje nog even nodig gehad om het warm te krijgen

Baas boven baas

Nee hoor, ik ben het niet van plan.. Maar naast me komt iemand in de loop van gisteravond aan met een kano (of is het een kayak, help me out here!) Het is een Nederlander die de Rijn afgaat, op weg naar Arnhem. We spreken even in de avond en ik hoor wat spannende avonturen over een al dan niet bevaarbare oude Rijn en zijn ervaringen stroomafwaarts. Hij deed 90km in 13u, respect hoor!

Op tijd op pad

Voor mijn doen ben ik best op tijd op pad. Ik heb ongeveer alles al ingepakt als ik om 8.45u mijn broodjes ga halen. Voor de tent eet ik rustig mijn ontbijt en een heerlijk kopje aanmaak cappuccino. Beetje behelpen, maar ik ga vast aan wennen. De tent is een beetje nat van de damp en ik krijg hem niet helemaal droog, maar straks moet dat wel lukken als ik op de camping sta. De zon is er wel, maar ik sta in de schaduw. Nog even checken welke camping het gaat worden en dan ga ik rond 9.30u op pad.

Wegwijs

Het lijkt simpel, de Rijn volgen, maar het fietspad maakt rare slingers. Soms is het strak asfalt, soms een hobbelweg van jewelste. Als eerste passeer ik nu toch echt Düsseldorf. Start van de tour dit jaar heb ik geleerd.

Er staan soms mooie huizen

En soms zeer opvallende kantoren.


Ik steek hier ook 2x de Rijn over. Daarna gaat het weer door wat mooie landschappen, over dijkjes en door grijze plaatsjes.

 

Auf Deutsch

Op een van de dijkjes komt er een Duitse wielrenner naast me fietsen. Het gaat voor de wind en met 29km/u heb ik er de vaart wel inzitten. Dat heeft deze Duitse rijder ook door en geeft me een compliment. We praten een tijdje een daarna gaat hij weer door. Voor even, want als hij even niet verder kan door het verkeer komen we elkaar weer tegen. Hij neemt me mee op sleeptouw en wijst me de weg naar Keulen. Daar komt hij vandaan en hij kent de weg, die toevallig ook nog eens gelijk is aan mijn route.

Rechtsaf

In Keulen gaat hij ergens rechtsaf en ik nog een stuk rechtdoor. Het is nog geen 13u en ik heb er al 60km op zitten. Een stuk gaat nu over de boulevard van Keulen en het is leuk mensen kijken en goed opletten. Bijzonder is de brug met kabelbaan.
Ik moet nog een brug oversteken om naar mijn camping te komen en met 71km zit deze etappe er op. De volgende camping was nog 45km verder en ik wil mezelf niet forceren. Ben een beetje verkouden en dat helpt niet. Op de camping zet ik in de volle zon mijn tentje op, die daarna bijna onstage droog is. Even bijkomen en dubben of ik wel of niet nog even in het centrum ga kijken.

Keulen

Wel dus. Maar dat had je al kunnen zien aan het plaatje dat bij deze post hoort. Nog even rustig bij de boulevard kijken, de Dom van Keulen (Cologne) bezichtigen en even wat van de stad zien.
De tijd gaat best snel en ik twijfel nog heel erg of ik ergens ga eten of toch zelf wat maak. Het wordt dat laatste. Boodschappen doen bij de lidl en tegen half zeven ben ik terug op de camping. Staat er in totaal toch weer bijna 90km op de teller, maar niet op de route, dus die tel ik even niet officieel mee. Nog even wat relaxen, een koud pilsje en dan aan mijn maaltijd. Een stuk rundvlees dat  wonderwel heel goed lukt op mijn gasstel in combinatie met een lekker stevig broodje en een goede bak sla.
De hoogste tijd om mijn blog te schrijven. Zo nog douchen en afwassen en dan op tijd naar bed. Morgen lijkt het heet te worden, met regen en onweer als afsluiting. En dat op een feestdag in dit deel van Duitsland. Nouja, een zorg voor morgen, ik heb wat noodvoedsel ingeslagen. Op tijd op pad dus!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

Geef een reactie