992 KM: Kunt u mij de weg langs Hamelen vertellen meneer

Zeggen ze dat die tocht in 1963 een barre was, ook wel de hel van ’63 genoemd, had je vandaag eens 116km op de fiets moeten zitten.. Maargoed, dat doe ik zelf, en het was een hele ervaring! Kan me niet herinneren dat ik op één dag ooit meer gedronken heb. 5 á 6 liter tijdens het fietsen alleen al. Ik neem even de dag door.

Ochtend

Ik wilde vroeg op en dat lukte. Even voor 7u stond ik mijn tent wat droger te maken en spullen in te pakken. Omdat de broodjes er pas om 8u zijn pak ik eerst mijn tent in en ga daarna pas ontbijten. Rond 8.30u vertrek ik. Door een mede campingbewoner werd ik nog gewezen op een kasteel/klooster in de buurt: Corvey

Ik mag er met de fiets niet verder op, dus hier blijft het bij een de tocht gaat verder. Het is nog niet heel warm en de wind heb ik in de rug voorlopig. Die blaast best stevig en het eerste uur haal ik een gemiddelde van ruim 26km/u. 

Daarna warmt het snel op en moet ik een stapje terug doen. Meteen ook tijd voor de eerste stop. Drinken en eten in de schaduw. Een ruim half uur later de volgende al, wat kouds te drinken en een banaan. Rond half 11 heb ik de eerste mijlpaal van de dag: mijn navigatie vind nu ook dat ik halverwege ben. 

Geen bijzondere foto, wel een bijzonder moment! 

De weg naar Hamelen 

Inmiddels is de temperatuur al tot boven de 30 graden gestegen. Ik rij door veel open veld en dat is best pittig met de zon op je hoofd. Ik wist al dat ik langs Hamelen zou komen, maar heb de puf niet om de stad in te rijden. 

Wel weer een bezoekje aan de Rewe, supermarkt. Mijn water is op een meteen maar een vers belegd broodje, kwark en wat kouds te drinken halen (en dus weer 1,5 liter water). 

Waar ben ik mee bezig

Deze hitte werkt niet bevorderlijk. Ik denk zelfs even: ik stop er wel mee en ga naar huis. Ondanks dat ik door fiets gaan deze gedachten door mijn hoofd. Niet opgeven, doorgaan! Dat doe ik maar, al geniet ik vandaag wel minder en is het vooral afzien. Als ik ergens op mijn fietscomputer naar de temperatuur kijk geeft die 45 graden aan. Het zal wel en ik fiets rustig door. De wind heb ik nu vaker tegen. Dat is zowel vervelend, want hij is soms best stevig, maar soms ook fijn, omdat je dan de hitte iets minder voelt. 

Verdere middag

Stoppen, drinken, afkoelen. Ook een keer met de voeten in de Weser, want die voetenbaden kom ik niet meer tegen. Alles helpt tijdelijk. Vlak voor Rinteln stop ik nog even en eet een broodje en een banaan. Daarna wil ik eigenlijk gewoon doorfietsen, maar ik zie weer een grote gele M en die ijskoffie, met dit weer.. Ik ga! Als ik weer buiten kom (binnen zit ik namelijk best lekker koel) check ik even mijn teller. Blijkt dat die precies op 1000 km staat. 

Heel kort: deze telt ook stukjes fietsen naar de supermarkt etcetera mee. Dat is wel eens 10km totaal, dus zo kom je aan deze afwijking. Nog een keer klikken en daar is de temperatuur, in de schaduw (wel naast asfalt):

Laatste stuk

Dan nog maar 16km te gaan… Die vallen wel zwaar, tegenwind, warm en heet! 

Op de camping aangekomen voelt het alsof ik gloei. Tent overeind, omkleden en het zwembad in. Dat koelt maar een beetje af, maar het voelt fijn en ik rek alle spieren even op. Douchen komt later wel, ik was wel mijn shirt en broek van vandaag nog even, misschien worden ze nog droog. 

De avond

Bij de tent nog even ontspannen en dan eten bij het restaurant op de camping. Geen foto deze keer, ik had te veel trek. Een prima schnitzel met gebakken aardappels, salade en een groot glas koud witbier. Inmiddels begint het om de camping wat te rommelen. Kom maar op met die afkoeling! 

Onder het blog schrijven steeds meer gerommel en een enkele flits, maar het blijft nog droog. Douchen en liggen, ik ben stuk! Onweer of regen? Ik merk het wel, vannacht of morgen. 

Update: 15 minuten later, toen het licht werd kwam de bui, met hagel! 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. kan me die gedachtes goed voorstellen het moet leuk blijven hitte en moe zijn maar petje af kanjer en doe wat goed voelt!

Geef een reactie