411 KM: dag Rijn

Veel betere nacht gehad, het went wel weer, zo’n luchtbed en de tent.. De camping was wel wat onrustig, in de nacht ook nog wat herrie ergens in de buurt, maar over het algemeen een vooruitgang. Ik lig er rond 22.30u in en ben redelijk kort daarna als een blok in slaap gevallen. Daardoor ben ik om weer vroeg op, net na 7u ben ik er uit en de tent aan het inpakken. Het gaat warm worden en ik kan dus maar beter vroeg vertrekken.

De verkeerde kant

Nouja, van de Rijn. Als tip kreeg ik gister mee om de andere kant te rijden als ik gepland had. Prima, want de paden zijn goed te volgen hier. Het is rond 9u als ik vertrek en in de schaduw is het nog heerlijk. Er zitten heerlijke stukken asfalt tussen een dat trapt lekker door.

Een nadeel vandaag is echter de wind. Die heb ik in plaats van mee nu eens een keertje tegen. Heel hard is de wind niet dus soms kan ik nog best wel doorfietsen. In de buurt van Bonn zie ik ergens een samenscholing van meer dan 2 mensen en ik vraag me af wat het is. Als ik er langs rij ruik ik het: een katholieke openlucht dienst. Het is een feestdag vandaag en die is dus katholiek 🙂 Verderop op de kade van Bonn nog een dienst.

Eten en drinken en drinken en drinken

Vandaag wat afgesproken met mezelf. Elke 25 tot 30km eten en veel drinken, HEEL veel drinken. Gaat prima allemaal en in de schaduw eet ik mijn eerste bolletje op en neem nog de halve liter orangina die nog in mijn tas zit.

De eerste bidon (750ml) gaat ook al hard. De stop op km 33 zit er op, door naar de volgende. Ik steek in Bonn de Rijn weer over en kom weer op mijn geplande route. Het is druk vandaag. Heel erg veel fietsers, beide kanten op. Toch maar even mijn fiets tegen het hek en een foto.

En zie, het landschap begint langzaam te veranderen. Er worden wat heuvels zichtbaar. Niet dat het echt merkbaar is in het rijden, want de weg gaat nog steeds redelijk vlak langs de rivier.

Warm!

Had ik al gezegd dat het warm is? Nou, boven de dertig voor het middaguur. Zolang je blijft fietsen is er niks aan de hand, maar als je stopt begint het te gutsen. Bidon 2 ook aangebroken vlak voor de lunch. Daarvoor had ik nog een paar bolletjes, maar ik besluit warm te lunchen in Bad Breisig, een plaatsje met veel terrassen aan het water. Beginnend met een ijskoude Spezi (Cola met Fanta gemixt) zit ik in de schaduw in de wind. Ik zit er over te denken een prive zoutonderneming te starten. Het zit echt dik op mijn gezicht, armen en achter mijn oren. Goed, niet vergeten dus zout te eten. De schnitzel met witbier smaakte daarna dan ook prima.

Op naar Koblenz

Op de fiets maar weer en tegen de wind in doorploeteren. De weg gaat soms door velden met in de verte wat industrie. Ook langs een spoorbaan en een tijdje rij ik onder de snelweg. In de verte zie ik dan Koblenz liggen.

De tweede bidon is inmiddels zo goed als leeg. Ik heb nog een reserve thermosfles met water in mijn tas, maar ik wil eigenlijk wat kouds, met suiker. Als de weg door een uitgestorven stuk industriegebied gaat is daar net van de route en tankstation. Flesje cola verdwijnt rechtstreeks in, buik en een fles van 1,5 liter water met citroensmaak in mijn bidons.

Pufpuf

Ik rij Koblenz door een stop twee keer voor een foto.

Niet te doen, ik loop gewoon weer leeg. Door maar weer dus. Ik schiet nu niet echt op. De boulevard (in de schaduw) is druk en net als verder langs de route genieten mensen van de zon en het mooie weer. Tijd om de route langs de Rijn vaarwel te zetten. Nog één keer oversteken en ik zwaai hem uit. Dag Rijn!

Op naar de camping, met zwembad. Misschien had ik ff wat moeten checken want de weg daarnaartoe is dus ff 2km klimmen. Dan voel je die hitte ineens dubbel, ik rij ook nog uit de wind. Het water stroomt van mijn gezicht en dat is niet fijn, want het is zouter als menig zee en dat prikt dus als een gek. Maar het zwembad houdt me op de been en ik kom puffend boven. Helaas verdwijnt dan ook de zon achter de wolken. Voorspeld, maar toch hopen dat dat zwemmen nog kan. Gezicht afspoelen en dan maar eens aanmelden. Ik word naar een mooie plaats gewezen en zet mijn tent op. Toch maar even de buienradar checken, en ja hoor, regen over 25 minuten. Dan maar douchen. Net klaar begint het inderdaad te spetteren, meer is het niet. Lekker een koude radler en mijn avondmaal zijn de overgebleven bolletjes van de middag. Ik moet een paar stappen zetten, maar dit is mijn uitzicht

Even een iets minder smakelijk detail. Ik heb dus ruim 3 liter gedronken en ben, behalve vanmorgen, nog maar 1x naar het toilet geweest, fijn he dat mooie weer en 115km trappen. Ohja, dat wilde ik zelf haha.

Onder het schrijven van deze blog breekt zelfs de zon alweer door, maar ik rust wel ff uit, morgen weer op pad en het gaat nu vals plat omhoog, met een klimmertje ergens. Lekker slapen, morgen weer een dag.

Als extra vandaag, de windgegevens van mijn rit. Alleen bij uitzondering 🙂

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie