756 KM: Routenummer kwartet

Lekker! Nog een goede maar frisse nacht gehad en tijd om weer op de fiets te stappen. Mijn plan was al om dat vroeg te doen, de verwachtingen zijn 30+ en kans op een onweersbui in de middag of avond. De tent is weer nat, maar na een beetje drogen gaat ie zo maar de zak in. Droogt wel als ik hem opzet. Ondertussen een papje en een cappuccino en langzaam gaat alles weer op de fiets. 

Nog even een plaatje voor de camping en de tocht van vandaag kan beginnen. 

Eten en drinken

Door de verwachte warmte vertrek ik niet alleen vroeg, ik heb ook extra drinken mee. 1,5 liter Apfelshörle; appelsap aangelengd met spa rood. Een smaakje met wat prik en energie. Later blijkt dat dit nog steeds goed te drinken is, ook al wordt het warm. Bij de bakker haal ik broodjes voor onderweg en nog een met ham belegde om meteen op te eten. 

En dan ga ik weer, op weg richting het noorden. Vandaag is het niet gewoon even een bordje volgen. Ik ben de tel nu kwijt, maar mijn planner helpt me uit de brand. 

Routenummer-roulette

Net hoe je het bekijkt. Kwartet heb ik inmiddels verzameld, als een roulette voelde het onderweg. Ik heb de lijst even opgezocht: R7a, R11, R10a, R17, R5, R14, weer R17, R4, en uiteindelijk de Ederradweg; ER4 en ER5. Kort, veel volgen van mijn navigatie en opletten. 
Ik maakte me even wat zorgen om deze dag: 14% stijgen en 21% dalen volgens mijn app, maar die heb ik dan gemist, geen last van gehad. Het eerste stuk, 30km, slingert zich door het dal. Het is goed te doen met de temperatuur, maar dat is niet zo gek, ik ben om even na 9u vertrokken. Het gaat lekker, de billen zijn tot rust gekomen en mijn benen ook. Alles draait weer zoals het hoort. 

Dan gaat het omhoog, boven verwachting kan ik het grootste stuk in 1x doen. Voelt als een overwinning en met een muziekje op voel ik me even blij. Zeker als je dan ook (na al even afdalen) zo’n uitzicht krijgt. 

Afdalen dan maar

Het gaat nog een klein stukje omhoog, maar dan is het voornamelijk afdalen. Eén keer rij ik van een grindpad een stuk 2 baans asfalt op en daarna weer grindpad. Dat stuk lijkt er dus voor niks te liggen. 

Nee, dat stuk was het niet, maar wel die omgeving. Het veranderd sowieso weer. Het is meer open en daarom ook wat warmer. De zoutproductie werkt weer op volle toeren. Ik kom er bij aankomst achter dat ik bijna 3 liter heb gedronken, maar vandaag wel een keer geplast 🙂 De grootste stad die ik passeer is Homburg (Efze). Daar rij ik langs een McDonald’s en trakteer mezelf op een caramel ijskoffie, ff afkoelen.. 

Een heel stuk fiets ik langs een stuk treinbaan, die duidelijk nog wel gebruikt wordt, maar ik heb geen trein gezien.. 

De Eder

Ik kom in het dal van de Eder, volg hier een stuk de Ederradweg. 

Het is een best snel stromende rivier en soms heb wind mee, soms tegen, of ik wissel van richting, of het is de wind. Het is hier vooral gravel, maar die rijdt prima. Ik sla nog even af naar een Tegut voor een frisse yogurt en een banaantje en dan door naar mijn camping. Niet op 83 maar op 99km, want het gaat zo lekker.. Onderweg kom ik ook nog een paar heel bijzondere waterfietsers tegen. 

Even later nog iets wat vroeger een overslag moet zijn geweest. 

Camping time

Het is rond 15.30u als ik op mijn camping aan kom. Ik kan nog wel verder, maar met 99km achter de kiezen is 40 tot de volgende (+ een beklimming) toch iets te veel van het goede. Ik mag een plekje uitzoeken aan het water en er is hier aan alles gedacht: BBQs, vuurplaats, picknicktafels en strandstoelen. De boel staat vlot in de hitte en ik maak meteen vrienden. 

Deze enthousiasteling komt lekker spelen. Ik dacht wel even te kunnen zwemmen in de Eder, nou, mooi niet. Pootje baden tot net boven de knieën is al fris genoeg! Dus dan maar gewoon douchen en even rustig afkoelen en alles uitspoelen. 

De was hangt en ik ga even ontspannen. Straks hier wat eten, want de supermarkt op mijn navigatie is de shop bij de benzinepomp.. Maar een schnitzel met een Erdinger weisse smaakt verrekte prima!

Blog schrijven en lekker op tijd slapen, morgen weer van plan op tijd op pad te gaan, hittedag 2, kom maar op!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie