Dag 8: Weer pittig op weg

Het is de dag na de rustdag. De vraag dus hoe mijn lichaam reageert en vooral mijn knie. Die wordt meteen op de proef gesteld. Dom genoeg zet ik te laat mijn track app Endomondo aan, die het wonderwel de hele dag uithoudt!

De berg op!

Na een wat onrustige nacht die ook nog eens best vochtig is, ben ik vroeg wakker. Uiteindelijk even na 7u ga ik al op pad naar de bakker om brood te halen. Het heeft vannacht geregend en de tent gaat niet droog worden voor ik op de fiets wil zitten. Ik haal dus eerst de binnentent er uit en daarna gaat alles een beetje nat mee. Dan fiets ik weg wetende dat ik het dorp door moet en dan al snel een klim tegen kom met een stijgingspercnentage van 13%. Dat is stijl, en hoe! Er staat Route Barree, maar daar is niks van te merken, van het klimmen wel. Ik ben nog niet eens warm geworden en dan is dit inclusief bepakking echt wel zwaar. Ik Moet op de 800 meter lange klim twee keer stoppen om op adem te komen. Bij de eerste keer kom ik er achter dat ik Endomondo niet heb gestart en doe dat alsnog. Meteen zie ik dat mijn hatslag op 175 zit, nouja ok dan maar. Na die eerste klim glooit het steeds een beetje, maar pas later nog een keer een stevige klim.1020791-01_resized_0.jpeg

Het weer

Hollander als ik ben merk ik dat het nu toch wel fris is. De temperatuur is nog niet eens 15 graden en ik krijg het niet echt warm. Rustig blijven draaien met de benen, ook in de afdaling. Van mijn knie heb ik geen last, die heeft zich kennelijk hersteld op de rustdag.1020796-01_resized_0.jpeg De weg voert door typische Franse dorpjes, landschappen en langs soms best snel stromende riviertjes. Ook door een soort moerasvelden en een flink bos wat echt een heel lang stuk helemaal rechtdoor is.1020794_resized_0.jpg Het tempo zit er goed in en rond lunchtijd heb ik al 70 kilometer afgelegd. Als het dan ook nog begint te spetteren besluit ik een cafe op te zoeken om wat te eten. Ik heb wel brood mee, maar lust wel iets anders nu even, dat brood komt vanavond wel.

Mooi huis ergens op de route

Mooi huis ergens op de route

Reset doel…

Ik had een camping uitgezocht in St. Valery-sur-Somme. Maar dat is op mijn middagstop nog maar 13 kilometer weg en ik heb het gevoel dat ik nog wel wat meer kan rijden. Dus even checken wat mijn opties zijn. Ik besluit te proberen naar Eu te komen. Ik heb onderweg nog een mogelijkheid in Saint-Blimont, maar dat spreekt me niet aan. Waar ik even geen rekening mee hield was een opstekende wind uit her zuid-westen! Die had ik dus heel veel tegen. Zelfs in een afdaling voelde ik hoe die me tegenhield. En mijn knie begint ook weer een klein beetje te zeuren. Maarja, ik had nu gekozen en moest dus door! Gelukkig komt daar Eu in zicht en is de camping Minicipal goed aangegeven. Aldaar aangekomen sta ik even uit te hijgen en krijg ik voor 5 euro 30 een plekje. Inclusief douche en inclusief wifi (tot 22u 🙂 )

Gotischer ker uit de 12e eeuw

Gotischer ker uit de 12e eeuw in Eu

In de achtertuin van dit 16e eeuwsw kasteel sta ik

In de achtertuin van dit 16e eeuwsw kasteel sta ik

Snel snel snel

Als ik mijn plekje heb uitgezocht begit het te spetteren. Snel zet ik mijn buitentent over mijn gronzeil heen en gooi alle spullen naar binnen. Alles is nog redelijk droog en ik lig even een half uurtje bij te komen met wat zacht gespetter op mijn tent. Afgezien van een paar druppels eerder op de dag is dit alles. Als het weer opdroogt kleed ik me om en ga boodschappen doen bij de Lidl. Als aanvulling op mijn brood haal ik een maaltijdsalade en een toetje. Ik heb nog een stuk worst over van gister en samen met een glas wijn wordt dat het diner van vanavond. Als ik gedoucht heb en wil gaan zitten breekt ook de zon nog door, wat wil je nog meer.513201621228.jpg Het is maar voor even maar ik krijg nog net mijn handdoek droog en ok in de tent is ook alles weer een beetje minder klam.

Doe je niet te veel?

Achteraf? Ja.. Ik kijk in mijn routeboekje en zie weer de waarschuwing tussen kilometer 51 en 111 van dit deel zijn er geen campings op de route. Het wordt sowieso wat dunner qua campings dus ik moet goed gaan plannen. Best kans dat er ergens een keer een nachtje in een B&B geslapen moet worden om niet alleen maar stukjes van 50 of 60 kilometer te fietsen. Iets om over na te denken. Heb ik morgen alle tijd voor, want dan doe ik maar 55 kilometer, in tegenstelling tot vandaag, dat mijn kilometerteller inclusief de boodschappen toch echt 113 kilometer aangeeft! Maar dat is morgen,  kijken wat die dag doet!!

[notmobile]

powered by EndomondoWPlogo

[/notmobile]

[mobileonly]513201621745.jpg
[/mobileonly]

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Willem schreef:

  Hoi Camiel,

  Waarom ga je niet wildkamperen?
  http://wildkamperen.nl/wiki/Frankrijk

  Je kunt ook aankloppen bij een particulier?
  http://frankrijkpuur.nl/wildkamperen-frankrijk

Geef een reactie