657 KM: Wat een dag

Wow, die voel ik. Niet alleen de klim maar ook bij mijzelf. Was dit toch net een dag te veel? Ook het bericht dat ik gister over het hoofd heb gezien over de gesteldheid bij moeders thuis raakt je dan even. Maar ik mag niet terugkomen, ze wordt goed verzorgd. Toch ook even via hier: sterkte moeders! 

De nacht

Was de vorige nog best aardig, deze was weer best slecht. Had denk ik ook niet helemaal het goede plekje uitgezocht want ik lag een beetje scheef. Maargoed. 2x wakker geworden waarvan 1x er ook wat regen op de tent tikte. Niet dat je daar echt wakker van wordt, maar een beetje onverwacht is het wel. Mijn broodjes zijn er pas om 9u en ik zorg dat ik alles klaar heb staan om te vertrekken. Ze zijn nog warm als ik ze aangereikt krijg een smaken overheerlijk. Wat dat betreft niks te klagen.

Op naar de klim

Het eerste stuk is goed te doen. Het is nog geheel bewolkt, maar langzaamaan komen er meer lichte plekken. Nog geen blauw, maar dat komt vast nog wel. De weg gaat de eerste 20 kilometer een beetje op en neer, maar echt klimmen kun je het niet noemen. Er zit weer eens een stuk grindpad tussen, maar omdat dat best hard geworden is, is dat prima te doen. Ook een stukje naar beneden gaat goed, gewoon voorzichtig in de bochten. 

Daar komt de klim

Hij was goed te zien in mijn overzicht, 600m hoog, 10km lang vooral stijgen. Op zich niet heel erg, maar het is vooral die 26kg die ik aan mijn fiets heb hangen die me voor mijn gevoel tegenhouden. Nouja, een paar jaar terug had ik dat gewicht elke dag bij me, dus niet klagen. Vlak voor de klim komt er weer iemand naast me fietsen. Zo gaat het iets ongemerkter, maar ik vergeet ook mijn plannetje om nog wat te eten voor ik omhoog ga. Het gaat best aardig, tot het echt stijl wordt (ik geloof 8-10%). Ik moet toch even stoppen. Heb ik nou teveel geprobeerd te laten zien omdat er iemand naast me fietst? Dat weet ik pas bij de volgende klim. Ik zweet als een otter en loop te hijgen als een paard. Is dit leuk? Nouja, het is wel een uitdaging. Als ik voor mijn gevoel echt boven ben pak ik toch wat langer rust, en een broodje. 

Volgens de gegevens heb ik vandaag de wind tegen. Maar in de ochtend is er helemaal geen wind, en als ie opsteekt is het minimaal. Prima te doen dus. 

Langzaamaan naar beneden

Nouja langzaam, sommige stukken ga ik toch best wel hard, maar het daalt nu langzaam al die meters weer af. 

Als het dan even nog omhoog gaat, voel ik mijn benen. Mijn billen voel ik de hele dag al. In Lauterbach is het kermis. Voor het feest ben ik net te vroeg, maar de curryworst gaat er prima in. Ohja foto maken, maar te laat, hij is al op. 

Ik ben echt op weg naar mijn eindpunt en als dat voor mijn gevoel verder weg lijkt dan ik dacht is het even bijten, maar dan zie ik in de verte het zwembad. Ik ken de camping en het dorpje, weet wat ik kan verwachten. 

Campingplatz Schlitz

Vroeger kwam ik hier voor een weekje bij de schoonouders. De camping is betaalbaar, in het dorpje is alles te vinden en het zwembad zit bij de prijs in. Ik boek meteen voor 2 nachten. 

Vandaag is het Ruhetag in Duitsland (alle winkels zijn dicht, zondagopenstelling kennen ze alleen bij de bakker). Morgen is het mijn Ruhetag. 30+ graden en een zwembad in de buurt leek mij een prima idee. Het kost me zelfs moeite om de tent op te zetten, ik ben echt aan die rustdag toe. Als die staat ga ik richting zwembad en als ik eerst in de schaduw even ga liggen val ik zelfs even in slaap. 

De avond

Vanavond dus ook uit eten, ik kan immers niks vers kopen. Ik heb dan wel een blik ravioli in mijn tas zitten, maar daar heb ik helemaal geen zin in. Om mijn billen de nodige rust te geven neem ik de benenwagen naar de stad. Is wel even lopen, maar ik heb niet de behoefte om weer op mijn fiets te gaan zitten. 

Asia Bistro wordt het. Ook weer een plek die ik ken en die zeer betaalbaar is. Voor 16 euro heb ik een 0,5L plaatselijk biertje, een bord vol kip met noodles en groente en ook nog een dessert. 


Morgen een kortere blog met lekkers, mooi weer en meer rustdag-vertier. Dus komt dat zien,  komt dat zien! 

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Els Boekelaar schreef:

  Hallo Camiel! Ik geniet elke dag volop van je verslag! Ik zag toevallig op een duitse zender, dat het bloedheet gaat worden daar! Je zult ongetwijfeld plezier hebben van het zwembad! Hier is het ook aardig warm af en toe, vandaag zeker! Ik doe zo min mogelijk en alles in tropentempo: héél rustig.
  Je hebt al door mooie landschappen gereden! Erg leuk om de foto’s te zien. Roepen regelmatig herinneringen bij me op.
  Ik spreek Carlijn af en toe uitgebreid.
  Sterkte met de pijnlijke lichaamsdelen!
  Heel hartelijke groet en heel goede verdere reis! Els

  • Camiel schreef:

   Hoi Els, blij dat je nu mee kunt genieten. Het was erg warm vandaag, maar juist dan is fietsen eigenlijk heel erg lekker. Gelukkig is het meeste nog groen en het weer, tja, het helpt wel beter dan dat het 3 weken regent. Straks weer een verslag van een zeer warme dag.

 2. wow dat is erg hoog, stijl pittig hoor hoe houden je benen dit vol
  ?

Geef een reactie