Dag 18: Rainy and a bit slower

Nadat ik gister mijn blog online had gezet heb ik nog even wat lopen rommelen en daarna de tent in. Helemaal klaar voor de nacht begint het toch weer te flitsen. Eerst in de verte en is het droog, daarna wordt het heftiger. Ik kan het vanuit mijn tent goed zien, met mijn hoofd naar buiten gestoken. Omdat ik niet weet of het ook kan gaan waaien zet ik de tent extra vast. Nog maar net terug in de tent begint het te gieten en te knetteren. Dat gaat nog even door. Het is al tegen 1u en ik slaap nog niet. Toch lijkt dat te zijn gelukt, want ik word om 7.30 pas wakker, en dan is het droog.

A good start

Alvast wat spullen inpakken en dan naar de bakker. Alweer warm brood, dus op de camping lekker opeten, met een kop koffie. Aangezien het weer niet geweldig gaat worden heb ik besloten om door te gaan fietsen. Maar geen haast want het zijn geen grote afstanden meer. Ik raak weer aan de praat met mijn Engelse buren en die zijn bijna klaar, alleen omdat het spettert wachten ze even, want het lijkt weer droog te gaan worden. Ze gaan er vandoor en ik eet mijn ontbijt en ga dan mijn tent even afdrogen en pak alles weer in. Het is nog wel lekker warm, maar er zit meer regen in de lucht. 1030032-01_resized_0.jpegOp de fiets en door richting Josselin. Dat gaat lekker en ik heb het tempo er in zitten. Dan duikt in de verte het kasteel van Josselin op.1030034-01_resized_0.jpeg

Josselin

Het is een mooi kasteel, of moet ik Ch√Ęteau zeggen? Het steekt boven de rivier uit en ooit moet dit een prima plek zijn geweest om de vijand op afstand te houden.

1030036-01_resized_0.jpeg Ik zet mijn fiets tegen te de brug en neem een foto.pano_20160623_115300-01_resized_0.jpeg Dan zie ik 10 meter verderop mijn Engelse buren weer. Ze hebben wat boodschapjes gedaan en stappen net weer op en we gaan samen verder. Helaas zijn we nog maar net weer op gang als het begint te plenzen.1030037-01_resized_0.jpeg Regenjassen weer aan en na even schuilen weer verder als het wat minder wordt. Helaas voor korte duur. Als we schuilen onder een viaduct zien we 20 meter verder een bar en gaan voor een kop koffie. Nouja.. Daar breekt de taalbarrière iets op. In plaats van 2 koffie en een cappuccino staat er 4 koffie en een cappuccino die bereid is met slagroom. We nemen het maar aan en warmen een beetje op. Als het weer droog is gaan we verder.

Rain isn’t stopping us after all

Na een half uurtje droog fietsen begint het weer te regenen. Schuilen dan maar weer en we eten onze lunch op. Al kletsend gaat de tijd wel voorbij, maar de regen niet. Dus als het minder wordt gaan we toch weer op pad. Dat minder is ook maar weer voor even. Als het weer plenst stoppen we weer, maar besluiten met daarna dat we maar gewoon door moeten fietsen naar Pontivy. Dus zo gezegd, zo gedaan. We worden nat, maar omdat er bewogen wordt is het niet koud meer voor het gevoel. De weg gaat wat omhoog en elke 100 meter begint er een volgende sluis. Maar het is gewoon een kwestie van het kanaal volgen, dus dat komt goed.

What goes up, must go down

Het is eerst een stuk vlak, tussen heuvels door een langs een echt stuk kanaal. Op sommige plekken is het namelijk meer en rivier dan een kanaal. Het pad is hier modderig en de boel wordt echt vies. Nouja het is niet anders. Gelukkig gaat het daarna dus ook weer bergaf. We kletsen, maar er zijn ook momenten dat er gewoon in stilte gereden wordt. Het tempo ligt wat lager dan ik zelf meestal heb gedaan, maar omdat het ook af en toe onweert, vind ik het wel fijn dat ik niet alleen rij. Ineens rijden we het stadje Pontivy binnen en zien we de camping liggen. Het zijn wat veldjes en er is een drukke weg langs, maar het is mooi geweest zo. Het is er goedkoop, wel 4,90 en daarmee de goedkoopste camping voor mij tot nu toe. Bij het opzetten van de tent is het droog. Daarna douchen en ik dan klaart het zelfs even op. pano_20160623_182758-01_resized_0.jpegMijn plan was om pizza te gaan eten, maar ik bedenk me dat ik nog een pot ravioli in de tas heb en aangezien het droog is maak ik dat maar klaar en ga niet meer van de camping af. Na een kop koffie ga ik in mijn tent liggen lezen. Morgen vroeg op, de laatste etappe! Vandaag maar 70 op de teller, maar het was dan ook wel nat nat nat! Maar ook gezellig en dat is ook wat waard. Tot morgen!

Je snapt dat door het enorm slechte weer, de fotocamera in de tas blijft, dus helaas zonder veel plaatjes vandaag.

[notmobile]

powered by EndomondoWPlogo

[/notmobile]

[mobileonly]5232016185032.jpg[/mobileonly]

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Kenneth schreef:

    Leuke verhaaltjes!

Geef een reactie