507 KM: De verkeerde kant op? 

Gaan we weer. Niet te vroeg op na een goede nacht. Weer broodjes besteld op de camping, dat is wel een hele fijne gewoonte hier. Had gister al gezien dat ze ook eitjes hadden een bacon, dat mocht er wel bij en terwijl langzaam de zon tevoorschijn komt bak ik mijn eitje. Kopje koffie er bij en dan is dit toch wel even heel erg genieten!

Verplichte rijrichting?

Ik ga op pad, de weg die ik gister geklommen heb ben ik zo weer af en in sta in het dorpje. Vanuit daar is het makkelijk om mijn route op te pakken. Niet meer de Rijn dus, maar de Lahn stroomt nu naast me. Een blik naar rechts laat nog even zien hoe hoog ik zat, net achter de burcht.

Het fietspad loopt echt heel dicht langs de Lahn en daarop wordt ook best druk gevaren. Het is een stromende rivier, maar er zijn op sommige plekken sluizen om het hoogteverschil te beperken. Snel stromen is er dus nergens bij.

Frankrijk+

Het doet een klein beetje denken aan mijn 3 dagen langs het kanaal Nantes – Brest waar ik vorig jaar langs ging. Maar met een paar grote voordelen: er is op de Lahn constant activiteit van kanoërs en roeiers, ook ben ik niet de enige die hier fiets. Opvallend is echter wel dat er vooral verkeer mij tegemoet komt. Natuurlijk, hoor ik je denken.. Je komt meer tegenliggers tegen dan mensen die dezelfde kant op gaan als jij. Maar stroomopwaarts zoals ik doe loopt omhoog, dat zal wel niet de voorkeur voor velen hebben.

Kastelen enzo

Gelukkig is er genoeg te zien, het uitzicht veranderd steeds en de weg is gemiddeld best wel goed. Meestal asfalt en soms steentjes of gravel. Mooie plaatsjes waar je je echt in het buitenland voelt, Duitsland wel te verstaan. Zeker met wat mooie wolkenluchten is dat een prettig gezicht, en gevoel.

Het gaat een beetje op en neer, soms door het bos, soms door een korenveld. Uitzichten genoeg en het valt me op hoeveel kastelen enzo er hier staan.

Mijn geplande route heb ik kennelijk ergens niet helemaal goed gedaan want de bordjes staan de andere kant op en op mijn navigatie laat dat ook zien als ik de Lahntal route bekijkt. Dus ik volg de bordjes maar, die uitgebreid aanwezig zijn.

Klimmen is niet echt iets voor mij

Ik kom ook mijn eerste klim tegen. Dat wist ik wel maar ik dacht pas iets later op de route van vandaag. Fout! Ik ga er iets te hard op, omdat ik denk dat het een korte is. Boven aangekomen staat er een bord met het daling percentage: 16%.

Even later mijn eerste stop, weer op 33km. Niet bedacht, maar ik zie een bankje in de zon, uit de wind. Het is een stuk frisser vandaag, maar nooit koud. Broodje eten en even checken of dat die beklimming nu wel of niet was. Maar zoals ik al zei, er komt nog een puist aan, over 10km. Ik zie er tegenop maar ik ga het gewoon doen. Vanuit Laurenburg slingert de weg zich omhoog. Ik laat me niet kennen en weet de beklimming in 1x te doen. Het gaat niet hard, 8 a 9km per uur, maar ik kom boven. Maar wat een Scheidt beklimming.

Op weg naar beneden daarna komen veel tegemoed komende fietsers lopend naar boven, of met vol gebruik van hun hulpmotor.

Gewoon weer voor

Veel stukken van vandaag redelijk voor de wind. Wat dat betreft heb ik het beter dan de mensen die stroomafwaarts fietsen. Ik eet nog een braadworst en daarna fiets ik vooral door. Mijn camping ligt op net geen 100km. Daardoor blijft mijn gemiddelde nog even boven de 100, morgen gaat dat sneuvelen en zondag al helemaal. De camping is groot, heel veel jaarplaatsen. Ergens achteraf een veldje voor trekkers, maar dat ligt wel direct aan het water. Mooi, maar wel veul beestjes. Om die te ontvluchten ga ik een radler drinken in de buurt van de receptie en mijn blog schrijven. Ik kook ook (weer) niet. Er is een heel betaalbare pizzeria naast de camping en tja, die beestjes he..

Helaas is er wat misgegaan met het uploaden van de foto’s in de video, helaas, morgen misschien beter (internet is hier niet fantastisch, 3G og 4G nog geen gewoonte. Wifi alleen bij de receptie bruikbaar)

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Oops klein foutje maar wel mooie route….mooie kasteel foto’s en je eet goed

Geef een reactie