1120 KM: Lange afstand.. 

128km, ik denk niet dat ik dat nog een keer ga halen deze vakantie. Wel gezorgd dat het dag-gemiddelde nu weer boven de 100 ligt na 11 dagen. Of dat gaat blijven weet ik niet. Ligt aan het weer, en dat ziet er niet geweldig uit. Wind uit de west, en ik moet juist een heel stuk die kant op komende week. 

Winderig

Foto van gisteren gezien van het weer? Dat was een flinke bui. Ik ben toen lekker mijn tent in gekropen en verrassend snel in slaap gevallen. Alleen een keer wakker doordat het stevig begon te waaien. Verder uitgeslapen tot ongeveer half 7.30u. Vanaf 22.15u is dat heel wat. Daarna rustig geschoren, havermout en koffie voor ontbijt gemaakt en mijn tent ingepakt. Die was dankzij de wind en de hogere nacht-temperatuur mooi droog. Inpakken en wegwezen dus. Tegen 10u stap ik op de fiets, tenmiste dat wil ik.. Bij de uitgang van de camping is een spoorweg overgang en die is dicht, erg lang dicht! 

Boodschappen

Omdat ik geen voorraad meer heb moet ik in het dorp verderop even wat inslaan. Drinken, broodjes en wat lekkers. Ik kom dus nog niet echt op gang. Gelukkig lukt dat daarna wel. De route slingert de andere kant op en ik krijg op veel stukken de wind in de rug en dat rijdt lekker door. Het tempo zit er goed in. Ook het weer valt nog ernstig mee. Het zonnetje laat zich af en toe zien en de temperatuur is zeer aangenaam, zeker na gisteren. Als ik een oversteek per brug maak langs een snelweg staat op een bord Amsterdam aangegeven. Niet goed te lezen, wel grappig. 

Bij Minden moet ik even de stad door. Daar is een bijzondere kruising: die van twee waterwegen. Het Mittellands kanaal en de Weser. Ik kijk er rest nog tegenaan als een stevige brug, later zie ik pas wat het is als ik het kanaal ook over moet steken. Dan zie je het nieuwe en oude deel (rechts oud, smal) 

Als ik weer beneden kom aan de Weser wordt ook meteen duidelijk dat deze vanaf hier ook bruikbaar is voor vrachtvervoer. Vanuit het kanaal is een aansluiting via een imposante sluis naar de Weser. 

Fietsen maar weer

Een heel stuk voor de wind, maar het is tijd om wat te eten, dus ik maak een wat langere stop. Daarna gaat het weer verder over een pad langs de Weser, maar ook steeds vaker iets verder het binnenland in. Is het echt een boeiend landschap? Ik vind van niet, ben meer bezig met het zorgen dat ik op tempo blijf om zo een lekker eind te komen vandaag. Optie 1 voor deze dag was Stolzenau, maar die bijna 70 kilometer heb ik afgelegd voor lunchtijd. Dus dan maar daar lunchen. Italiaans; cannaloni. Smaakt prima en is een goede bodem voor deel 2. Stolzenau komt me bekend voor, maar dat kan haast niet. Want tot 1995 zaten daar Nederlanders gestationeerd met afweergeschut richting Rusland. Dus, 100 of 128km gaat het dan worden vandaag. Het gaat iets minder voor de wind dus er moet wel gewerkt worden. Ik kom ergens nog een sluis tegen en daarbij staat wat uitleg over het verloop van de Weser.


Welke gaat het worden?

Het gaat eigenlijk nog best soepel, zeker na een dag als gister. Kennelijk ben ik goed hersteld door de goede nachtrust en goed eten. Ook al gaat het wat vaker tegen de wind in, ik kies toch voor de 128 kilometer. Nog even wat voor de avond en een ijsje halen en dan de laatste 15km. De Weser komt nog even in beeld en ik sta nog even in het zonnetje te kijken naar de lammetjes en het uitzicht. 

Nog 10km te gaan, en ik moet me er wel ff toe zetten, het gaat niet meer vanzelf. Gelukkig lukt dat motiveren wel en even na 17.30u kom ik op de camping aan. Tent opzetten en douchen! Het is er een beetje schmuzig, maar ik moet het er mee doen, verder gaan is geen optie. Na het douchen voel ik een paar spetters. Het zet niet door en in een waterig zonnetje kan ik toch mijn spullen een beetje droog laten worden. Voor wassen was het nu echt te laat. Morgen kom ik denk ik ergens vlak boven Bremen uit. Door de stad heen, kijken hoe dat is. Gute nacht freunde…. 


Helaas iets minder compleet en van lengte als gemiddeld, inspiratie en energie is wat verder te zoeken… 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

Geef een reactie