589 KM: Weg Lahn

Dit was niet mijn dag. Ondanks dat alles best vlot ging was het niet wat ik hoopte ofzo. Lastig uit te leggen als je wel je doel haalt en er niet echt problemen zijn. Dat is dus gewoon een gevoel en ik hoop dat dat morgen weer beter is. Mag ik dan meteen vragen of het gesnotter en de hoest ook zouden willen verdwijnen, dank. 

Goede nacht

Ik heb eigenlijk een prima nacht gehad. Rond 5.30u even wakker omdat ik het wat koud heb, maar met een jasje er over is het ineens 7.45u. Heb gisteravond lekker liggen lezen. Moet ik misschien vaker doen en verder alles even loslaten. Ik ga broodjes halen bij de bakker net buiten de camping. Die leven denk ik zowat van die camping, maar de leeftijd van de dames is wel ver boven de 50 zullen we maar zeggen, is er nog wel een opvolging denk ik dan? Blijft deze bakker bestaan als ze er mee stoppen? Odersbach is niet zo groot.. Bij de camping haal ik nog een verse cappuccino, al is 2,50 eigenlijk best wel veel voor zoiets.. Als het brood op is heb ik ook zo alles weer ingepakt. Gaat steeds weer vlotter, maar ik weet dan ook wel waar alles in hoort inmiddels. Voor het eerst moet ik mijn tent en beetje schoonmaken, het is duidelijk wat vochtiger geweest. 

Volg de Lahn

Het is eerst hetzelfde als gister, maar al snel ook weer niet. In Weiburg passeer ik deze bootsluistunnel. 

Het water gaat hier 2 niveaus naar beneden, en die moet ik dus omhoog, om de berg heen. Daar gaat het voor het eerst even mis, ik zie een bordje over het hoofd en mijn navigatie is stil. Helaas zal dat vaker gebeuren vandaag, dat ik net even een stukje de verkeerde kant op ga, gewoon dom.. Weer op pad wordt het duidelijk dat de Lahn niet meer zo precies gevolgd wordt, maar wel het dal van de Lahn. Heel bijzonder is het niet, maar dat komt misschien ook wel door het weer. Het is grijzig, de wind is heel zacht, maar heb ik wel mee en de temperatuur? Rond de 17 a 18 graden. Ondanks dat ik best doortrap krijg ik het niet echt warm

Duidelijk voor de uitzichten

Jammer, maar er moet dus maar eens een jasje aan. Dat scheelt al en die gaat niet meer uit tot ik op de camping kom. Vandaag mijn eerste stop op 37km. Even zitten op een bankje en een broodje. Fijn, even op iets anders als mijn zadel. Helaas beginnen mijn billen toch wat gevoelig te worden en ik ben denk ik aan een rustdag toe, maar ze moeten het vandaag en morgen nog even volhouden. Ik dan in ieder geval, want soms weet ik even niet goed hoe ik moet zitten. De route gaat ineens van de grote weg af, over een klein paadje naar boven. Daarna parallel aan de grotere weg maar wel met een paar aardige uitzichten. 

De groeten

In Giessen doe ik de Lahn de groeten. De route gaat rechtdoor, ik rechtsaf. Een stukje door de stad, daarna de buitenwijk en een heleboel volkstuintjes. Ik volg nu alleen Radweg 7, kortweg R7. Even buiten de stad krijg ik weer trek en ik stop bij een bankje uit de wind. Ik kijk uit op een zwefvliegveld en als ik ga zitten landt er net eentje. 

Daarna is er heel veel activiteit van auto’s die heen en weer rijden, maar er gaat niks de lucht in, tot ik weer op de fiets stap. Ik wilde het filmen, maar natuurlijk net te laat. 50 meter verderop worden de schapen geschoren. Even staan kijken hoe de vacht van de beesten in de balen belandt. Gewoon lopende band werk, of draaiende, net hoe je het bekijkt. 

(net niet goed te zien, maar de beesten worden op hun billen op een draaibare band gezet) 

De laatste 14

Kilometers, voor vandaag dan. Ik ga op weg naar Grünberg, daar is de camping voor vannacht. Mijn billen hebben het zwaar, maar ondanks wat beklimmingen kom ik best ok rond 15.15u aan op de camping met 82km op de teller. Het inpakken ging snel, maar opzetten heb ik helemaal door.. Binnen 10 minuten staat ie en even later ben ik boodschappen doen. In het dorp is alles al dicht. 

Zaterdag sluit alles om 16u. De supermarkt gelukkig niet en ik haal weer wat rijst, groente en een stuk vlees. 2 pannetjes voor deze maaltijd, maar ik gok dat het prima gaat smaken. Ook weer wat fruit ingeslagen, als je verkouden bent immers wel een beetje aan de vitamines blijven denken. 

De avond

Als ik terug ben op de camping komen er nog 2 fietsers aan, Nederlanders. We kletsen even wat en dan ga ik blekker douchen. Ik wil het lezen er in houden en koken kost ook nog wel wat tijd. Zeker als je een beetje gezond probeert te doen met verse groentes. 

Op het bord zie het er best wel smakelijk uit. 

Gelukkig is dat ook zo. 

Tijd om af te wassen en dan dus lekker lezen. Dus voor nu… 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. die filmpjes blijf ik zo cool vinden

Geef een reactie